کارگاه هم‌افزایی برای تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگ کشور در مشهد برگزار شد

مشهد- ایرنا- کارگاه هم‌افزایی بین‌دستگاهی با هدف شتاب‌دهی تهیه برش استانی برای تدوین نقشه مهندسی فرهنگ کشور روز پنجشنبه در مشهد برگزار شد.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به الزام قانونی تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگ کشور تا پایان سال جاری گفت: با هدف شتاب‌دهی به فرآیند تدوین این سند استانی، کارگاهی با مشارکت نمایندگانی از نهادها و دستگاه‌های اجرایی عضو شورای فرهنگ عمومی استان برگزار شد.

افشین تحفه‌گر افزود: در این نشست مراحل تدوین سند و گام‌های پشت‌سر گذاشته‌ شده‌ در این ارتباط از سوی مرکز مطالعات فرهنگی شورا تبیین و پنج مسأله اولویت‌دار فرهنگی استان تشریح شد.

وی ادامه داد: بر همین اساس مدل‌های مطالعاتی در دسترس، تحقق‌پذیر و کاربردی برای تکمیل فرآیند تدوین سند ارائه و از اعضا خواسته شد بر مبنای مدل‌های ارائه شده، اسناد فرادستی و الزامات قانونی، اقدامات و برنامه‌های مترتب از مأموریت‌های قانونی دستگاه‌های خود را احصا و همراه با نگاشت نهادی اجرای برنامه‌ها به‌گونه‌ای پیشنهاد دهند که سند حاصل، به نظام‌مندی و ارتباط منطقی برنامه‌ها در مهندسی فرهنگی استان بیانجامد.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: با توجه به پایان مهلت قانونی تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگ کشور، لازم است گستردگی جغرافیایی، گوناگونی قومی، تبادلات خرده‌فرهنگی، پیشاهنگی و در زمینه‌های متنوع فرهنگی و فراتر از همه، فرصت مغتنم وجود بارگاه مطهر رضوی که بسیاری از شهرستان‌های این استان را به شهرهای بین‌المللی تبدیل کرده و مسائل فرهنگی آن را پهن‌دامنه‌تر از یک استان نموده است توجه شود.

وی افزود: از سوی دیگر الزام احصای مسائل اولویت‌دار فرهنگی استان در پنج محور که گلوگاه‌های ویژه‌ی پیش‌ روی برش نقشه مهندسی فرهنگی کشور در این استان بوده است سبب شد تدوین آن به طول بیانجامد.

تحفه‌گر ادامه داد: امیدواریم با هم‌افزایی و همت دستگاه‌های عضو شورا، دبیرخانه بتواند تا پایان مهلت قانونی ارائه شده از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور، از برش استانی نقشه مهندسی فرهنگ کشور رونمایی کند.

وی همچنین به دومین نشست فرهنگ و اندیشه که با موضوع هویت در دنیای مجازی فراجهانی (متاورس) برگزار شد اشاره و  بیان کرد: ظهور این پدیده با تمامی ابعاد، فرصت‌ها و تهدیدهایش اجتناب ناپذیر است و به زودی مرزهای جغرافیایی حیات بشری را درمی نوردد بر همین اساس موج تغییر روندهای فناورانه در طول دهه های اخیر یکی پس از دیگری، دگرگون شده است.

سرپرست دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: آنچه پس از گذر موجها، برجا مانده، تحول عظیم در هویت افراد و جوامع است و سونامی متاورس نیز در گستره ای به مراتب وسیع تر، مفهوم هویت را دستخوش تغییر خواهد کرد.

وی افزود: اگر دغدغه مندان ارزش ها و هویت انسانی درباره آن تدبیری نیاندیشند، نسل پیش رو با ویرانه عظیمی از فرهنگ ها، تمدن ها، ارزش ها و هویت های اجتماعی و فردی حاصل از این سونامی مواجه خواهد شد که با تغییر در تمامیت ارضی کشورها از طریق دستکاری و فروش سرزمین های متناظر مجازی در متاورس، به آوار هویت ملی نیز خواهد انجامید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha