به گزارش ایرنا، سیدعبدالعزیز موسوی روز جمعه در دیدار با مدیرکل محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد رویکرد مشارکتی مردم در مدیریت حفظ محیط زیست را بسیار موثر دانست واظهار داشت: حفاظت محلی و مردمی راهکار موثر برای توسعه محیط زیست سالم و پایدار است.
موسوی تصریح کرد: مشارکت مردم و سازمانهای مردمنهاد در امور مختلف به ویژه محیط زیست یکی از برنامه های اصلی دولت خواهد بود.
وی اضافه کرد: نیاز است بخشداران با ظرفیت خلاق دهیاریها و سمنهای باتجربه و کارنامهدار به پیشبرد برنامههای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان کمک کنند.
مدیرکل محیط زیست کهگیلویه وبویراحمددر این دیدار با اشاره به کمبود امکانات در کهگیلویه اعم از نیروی محیط بان و تجهیزات موجود به منظور پایش مستمر مناطق حفاظت شده و منابع زیستی در شهرستان تصریح کرد : سازمان محیط زیست تدابیرلازم در این خصوص را در راستای نظارت و حفظ و حراست از حیات وحش موجود در مناطق خاییز و مواردمشابه به صورت جدی دنبال می کند .
اسلام جاودان خرد افزود: مناطق حفاظت شده از شریانهای حیاتی اکوسیستم کشور و جزو سرمایه های زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی هستند که در سالهای اخیر روند توسعه را طی کرده اند.
گردشگری طبیعی گونه ای از گردشگری است که در آن گردشگران از مناطق طبیعی غیرمسکونی و دست نخورده بازدید کرده و به تماشای گیاهان، پرندگان و دیگر جانوران کمیاب می پردازند.
منطقه حفاظت شده خائیز در فاصله ۱۵ کیلومتری دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد از جنوب به بهبهان، ازشرق به پل پادوک در خیرآباد گچساران و از غرب به سد مارون وصل می شود.
این منطقه دارای طبیعت گرمسیری بوده و از مهم ترین زیستگا های حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.
آب دریاچه سد مارون، قلعه های متعدد، پوشش گیاهی مناسب، گونه های متفاوت درختان با گونه غالب بلوط ، جلوه زیبا و توریستی به این منطقه بکر داده است.
وجود گونه هایی مانند خارشتر، یونجه وحشی، گون، اسپند، شیرین بیان، آویشن و گلهای زرد و سرخ بهاری چشم اندازهای دلنشینی برای حضور گردشگران در فصلهای مختلف سال در این منطقه ایجاد می کند.
عبور رودخانه مارون از این منطقه، وجود غارها، چشمه سارهای فراوان، پوشش گیاهی و جانوری متنوع و چشم اندازهای طبیعی تنوع خاصی را برای حضور طبیعت دوستان و علاقه مندان به حیات وحش بوجود آورده است.
این منطقه تپه ماهوری، کوهستانی و صخره ای با برخورداری از ریزش های جوی بین ۲۵۰ تا ۶۷۰ میلی متر در سال و ارتفاع مطلوب از سطح دریا زمینه تولید مثل بسیاری از گونه های نادر حیات وحش را نیز فراهم کرده است.
شاخص ترین گونه جانوری منطقه حفاظت شده خائیز کل و بز است به طوری که براساس بررسی سازمان حفاظت محیط زیست ، این منطقه از مطلوب ترین زیستگاه های کل و بز در کشور است.
وجود گونه های مهم گیاهی و جانوری بویژه کل و بز زیبا با جنب و جوش خاص خود در کنار طبیعت رویایی می تواند گردشگران زیادی را به سوی خود جذب کند.
این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد.
بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار ۵۰۰ راس کل و بز دارد که وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهیخوار به اهمیت این منطقه افزوده است.
نظر شما