خالد خضری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گونههای بنه، گلابی جنگلی، نارون، سماق و بلوط از مهمترین گونه های موجود در ذخیره گاه های ژنتیکی در بخش جنگلی و مرتعی شهرستان به شمار میرود.
وی اضافه کرد: حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی، جلوگیری از وقوع سیلاب و مهار سیل و حفظ گونه های مهم ژنتیکی در بخش جنگل از مهمترین مزایای شناسایی ذحیرگاه های جنگلی مرتعی است.
وی با اشاره به نزدیک شدن به فصل بهار و برداشت گیاهان بهاری اظهار کرد: برداشت بی رویه، دائمی و غیر اصولی گیاهان طبیعی خود رو، خوراکی و دارویی در مناطق طبیعی این شهرستان در فصل بهار موجب تخریب زیستگاه و کاهش تدریجی این گیاهان می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد تاکید کرد: باید میزان برداشت و نحوه چینش گیاهان خوراکی که در فصل بهار از مقبولیت زیادی برخوردار هستند، در بین آحاد جامعه فرهنگ سازی و نهادینه شود چراکه این گیاهان و رویشگاه های آنها متعلق به یک نسل یا گروه خاصی نیست بلکه به همه نسل ها و سایر جانداران طبیعت تعلق دارند و حفظ و حراست از این نعمت های خدادادی بر عهده همه اقشار جامعه به ویژه بهره برداران است.
به گزارش ایرنا، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه "کاولان و کوران"، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما