به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، وزیر نفت ونزوئلا با اشاره به اینکه به دلیل اقدامات قهری یکجانبه آمریکا، شرکت نفت دولتی ونزوئلا (Pdvsa) تا کنون قادر به خرید قطعات مورد نیاز از بازار بینالمللی نبود، اعلام کرد که روند تامین تجهیزات و قطعات به لطف دانش کارگران و متخصصان ونزوئلایی مهیا شده است.
العسیمی تاکید کرد: آماده گسترش افق صنعت نفت هستیم، برنامه داریم، منابع مصوب داریم، تجربه داریم و همچنین فناوری در اختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر همه شیرآلات به کار گرفته شده در این صنعت، بازیافت و ترمیم شده اند، این قطعات را برای حوزههای اکتشاف، تولید، پالایش و خدمات صنعتی ضروری دانست.
وزیر نفت ونزوئلا همسو با دستور نیکلاس مادورو رئیسجمهوری این کشور تاکید کرد سال ۲۰۲۲، اهداف بزرگ اقتصادی ونزوئلا، افزایش تولید نفت و مشتقات آن، پتروشیمی و گاز است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه گذشته گفت که آمریکا برای رهایی از بحران افازیش بهای انرژی، در تکاپو برای صلح و توافق با کشورهایی ونزوئلا و ایران است.
اندیشکده میسیون بردَد (Misión Verdad) پیشتر در گزارشی نوشت: محاصره اقتصادی، تحریم، مسدودکردن داراییها و ممانعت از مذاکره در بازارهای بین المللی نمونههایی از اقدامات اجباری دولت آمریکا است که برای دستیابی به اهداف سیاسی خود به آنها متوسل میشود. آمریکا با استفاده نظاممند از دلار به منظور کنترل امور مالی جهان و اعمال چپ و راست تحریمها علیه ونزوئلا، تولید و صادرات نفت کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
اوج تولیدات صنعت نفت این کشور که در سال ۱۹۷۰ میلادی به تولید روزانه سه میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه میرسید، همچنین در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ (تیر- مرداد) تحت تاثیر اقدامات آمریکا برای قطع کامل صادرات نفت این کشور با حجم تولیدی سال ۱۹۳۴ میلادی برابری کرد (۳۳۹ هزار بشکه در روز)؛ زمانی که جمعیت ونزوئلا، یک دهم جمعیت فعلی بود.
کاخ سفید در سالهای اخیر از هیچ تلاشی برای تضعیف و تحت فشار قرار دادن دولت کاراکاس مضایقه نکرده است و با اعمال انواع و اقسام تحریمها علیه هر آنچه ردی از طلای سیاه ونزوئلا داشته باشد، از تحریم شرکت نفت و ممنوعیت فروش نفت آن گرفته تا منع هرگونه مشارکت شرکت خصوصی خارجی از انجام معاملات با دولت، شرکت نفت و بانک مرکزی این کشور و حتی تهدید شرکتهای دریایی جهان و جلوگیری از ارائه خدمات به تانکرهای مشارکت کننده در تجارت نفت ونزوئلا، صنعت نفت این کشور را به سوی فروپاشی کشانده است.
تحریمهای نفتی علیه ونزوئلا و مسیر پر فراز و نشیب پیامدهای اقتصادی آن بر ملت این کشور آمریکای لاتین تا جایی ادامه یافت که روشن شدن آتش جنگ اوکراین، روند صعودی قیمت نفت و کاهش جهانی عرضه نفت، هیئت آمریکایی را برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹ به میز مذاکره با دولت ونزوئلا کشاند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه خبر داد که آمریکا در ازای کاهش تحریمهای نفتی ونزوئلا از این کشور خواسته است که دستکم بخشی از صادرات نفتی خود را به این کشور اختصاص دهد.
به دنبال سفر دو مقام آمریکایی به کاراکاس و دیدار با نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا برای گفتوگو پیرامون «امنیت انرژی» در بحبوحه جنگ اوکراین، ویکتوریا نولاند معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی با حضور در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اطمینان داد که سیاست خود را در قبال ونزوئلا تغییر نداده است.
رسانههای آمریکایی در روزهای اخیر اطمینان دادهاند که دولت بایدن در حال ارزیابی امکان لغو بخشی از تحریمهای نفتی ونزوئلا با هدف افزایش عرضه نفت خام این کشور آمریکای لاتین است که میتواند به کاهش فشار بر ونزوئلا و از طرفی تامین کمبود انرژی در بازارهای بینالمللی کمک کند. دولت آمریکا همچنین شامگاه گذشته، واردات نفت و گاز و انرژی از روسیه را ممنوع کرد؛ اقدامی که احتمال مذاکرات بیشتر واشنگتن با کاراکاس در موضوع تامین نفت را تقویت میکند.
نظر شما