توجه حکیم نظامی به هویت فرهنگی ایران ستودنی است

اراک - ایرنا - دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران گفت: حکیم نظامی در اشعار مختلف خود به خصوص در اسکندرنامه، هفت پیکر و داستان خسرو و شیرین به هویت فرهنگی ایران توجه ویژه دارد که این امر مهم ستودنی است.

«حجت‌الله ایوبی» روز شنبه در بزرگداشت حکیم نظامی در شهر تفرش افزود: بی‌گمان، حکیم نظامی یکی از بزرگ‌ترین و نام‌آورترین شاعران پارسی‌گوی ایران در قرن ششم هجری است و در اشعارش هنرمندانه درباره هویت فرهنگی ایران سخن می‌گوید. 

وی ادامه داد:  آزادگی، غرور، بی‌اعتنایی به دنیا، وطن‌دوستی و ایمان قلبی به آموزه‌های دینی، ساختار اصلی ذهن و زبان نظامی را تشکیل می‌دهند و مناجات‌ها و نیایش‌های پرسوز و گداز او از شکوهمندترین سروده‌های شعر فارسی است. 

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران تفرش را خاستگاه حکیم نظامی عنوان کرد و افزود: از گفتن این کلام ابایی ندارم و آحاد مردم و علاقه‌مندان به زبان و شعر و فارسی نیز باید این مهم را بدانند. 

ایوبی اظهار داشت: برای پاسداری از مرزهای فرهنگی به پا خواسته ایم. تاریخ فراتر از جغرافیا است و اکنون تاریخ سرزمین مشخص کرده که زادگاه حکیم نظامی تفرش است. 

وی بیان کرد: حکیم نظامی اشعار بلندی در وضع عراق عجم سروده است چون خاستگاه اجدادش در این سرزمین بوده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران معرفی بزرگان و مفاخر را احیای علم ، فرهنگ و هنر دانست و گفت: امروز در قرن ۲۱ ، جهان سراسر نیاز به حکیمانی همچون فردوسی و نظامی دارد.

ایوبی افزود: حکیم نظامی در آثار خود از اسلام و دین سخن گفته و در این آثار از مسیر اخلاق و حیا خارج نشده است و از طرفی زنان در پنج گنج حکیم نظامی نماد اخلاق و عفاف هستند.

وی اظهار داشت: از متولیان فرهنگی و دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی و شهرستان تفرش انتظار می‌رود هر ساله آیینی باشکوه برای تجلیل از مقام حکیم نظامی در شعر و ادب فارسی برگزار کنند.

پس از این همایش ، آیین پلاک کوبی و افتتاح منزل حکیم نظامی توسط یونسکو در تفرش انجام شد.

 جمال‌الدین ابو محمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید متخلص به نظامی و نامور، حکیم نظامی، شاعر و داستان‌سرای ایرانی پارسی‌گوی در سده ششم هجری (دوازدهم میلادی) به‌ عنوان صاحب سبک و پیشوای داستان‌سرایی در ادبیات پارسی است که در روستای طاد تفرش چشم به جهان گشود.

مثنوی‌های عاشقانه‌ای، چون خسرو و شیرین، لیلی و مجنون و هفت‌پیکر، از جمله برخی آثارِ این شاعر بزرگ است که سبک و زبانش الگو و نمونه سرایش داستان‌های منظوم عاشقانه است.

اسکندرنامه و مخزن الاسرار نیز از دیگر آثار این شاعر بزرگ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha