مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری روز شنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فنی و هنری "انسان، هنر و منابع طبیعی" در دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه منابع طبیعی به تمام علوم جامعه وابسته است، گفت: در صورتی که کوچکترین خلل در یکی از وابستگیهای منابع طبیعی بهوجود آید منابع طبیعی متزلزل میشود و حفظ ،حراست و نگهداشت منابع طبیعی به مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی وابسته است و نقش اجتماع در حراست از منابع طبیعی اثرگذار و غیرقابل انکار است.
اصغر احمدی افزود: هم اکنون وضعیت جنگل و مرتع در استان خوب نیست و عوامل متعدد از جمله عوامل انسانی، عوامل طبیعی و آفات و امراض باعث تخریب این عرصهها میشود که عوامل انسانی بیشترین اثرگذاری را در تخریب این منابع دارند.
به گفته وی، کوتاهی در انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و یا زیاده خواهی عدهای از مردم باعث تخریب منابع طبیعی و خارج شدن حالت طبیعی عرصههای طبیعی به حالت غیرطبیعی میشود که این امر زمینه بروز حوادث و مخاطرات طبیعی از جمله سیل، فرسایش خاک را افزایش میدهد.
وی به همکاری بین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با مرکز دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی در حوزه حفظ و حراست از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: برای دستیابی به توسعه پایدار و همچنین منابع طبیعی پایدار نیاز به کارهای تحقیقاتی و دانشگاهی است.
طرح توسعه فضای سبز دانشگاه از سال ِآینده اجرا میشود
رییس دانشگاه شهرکرد نیز با اشاره به اهمیت توسعه فضای سبز در سطح استان و به خصوص در دانشگاه شهرکرد گفت: برای توسعه فضای سبز در دانشگاه شهرکرد احداث تصفیه خانه فاضلاب برای جمعآوری آبهای سطحی و بازگرداندن فاضلاب به چرخه مصرف منابع طبیعی در دست اجراست.
یاسر پیرعلی افزود: برای اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب ۱۵ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است که با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی فعال شود.
وی به استفاده از ظرفیت دانشکده منابع طبیعی و مجموعه جنگلهای دانشگاه شهرکرد برای توسعه ،حفظ و احیا منابع طبیعی به عنوان یک ظرفیت علمی اشاره کرد و گفت: طرح توسعه فضای سبز دانشگاه از سال آینده در قالب احیای جنگلهای دانشگاه آغاز خواهد شد.
وی افزود: با همکاری دانشکده کشاورزی در شهرستان بروجن نیز درختکاری و باغکاری مادری سیب یا گلابی در سه هزار هکتار در دستور کار قرار دارد .
۳۹۰ اثر به دبیرخانه نخستین جشنواره فنی، هنری "انسان، هنر و منابع طبیعی" ارسال شد
دبیر بنیاد حامیان منابع طبیعی زاگرس افزود: ۳۹۰اثر به دبیرخانه نخستین جشنواره فنی، هنری "انسان، هنر و منابع طبیعی" استان ارسال شد که از این تعداد ۹۰ اثر در حوزه دانشآموزی بوده است و پس از داوری از ۳۶ اثر برگزیده انتخاب و تجلیل شدند.
مرضیه بابادی سامانی افزود: آثار ارسال شده در محورهای نقاشی، پوستر، عکس نوشته، اینفوگرافی، عکاسی، دلنوشته، داستان و ساخت ویدئوکلیپ و خبر بود.
وی اظهار داشت: حفاظت از جنگلها و مراتع، احیای جنگلها (نهال کاری و بذرکاری) و بهبود معیشت بهره برداران منابع طبیعی از موضوعات جشنواره فرهنگی و هنری انسـان، هنـر و منابـعطبیعی است.
پویش درخت یاری و درخت داری در سال آینده در چهارمحال و بختیاری اجرا میشود
رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از آغاز اجرای پویش درخت یاری و درخت داری از سال آینده در استان خبر داد و گفت: برای حفظ منابع طبیعی و جنگل اجرای طرح درخت یاری و درخت داری از درختکاری مهمتر است.
هومان خاکپور افزود: افزایش مشارکت مردمی در قالب اجرای طرحهای مختلف و همچنین فعال کردن جمعیت همیاران طبیعت در مناطق مختلف استان یک راهکار اثرگذار در حوزه حفظ و حراست از منابع طبیعی است.
وی با تاکید بر اینکه درختکاری و درخت داری ،مهمترین وظیفه برای حراست از منابع طبیعی است، گفت: هم اکنون هفت هزار نفر در قالب همیاران طبیعت در استان با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری دارند.
به گزارش ایرنا، در آیین از سمیه پناهنده شهرکی و عاطفه جعفری نژاد در بخش گزارش خبری و اینفو از ایرنا مرکز شهرکرد به عنوان نفرات برتر تجلیل شد.
نظر شما