به گزارش ایرنا، «حجت الله عبدالملکی» در آیین افتتاح پنج هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی اظهار داشت: ۱۰ هزار تعاونی مسکن داریم که ۹ هزار و ۵۰۰ مورد از آنها موفق بودند و بقیه تعاونیها دارای مشکلاتی هستند که ناشی از رسیدگی نکردن به موضوعات آنها بوده است.
وی ادامه داد: ۸۴۰ هزار واحد مسکن توسط تعاونیها ساخته شده است. ۳۸ هزار و ۹۰۰ واحد به مشکل برخوردهاند که باید مشکلات آنها برطرف شود. امروز هم شاهد بهره برداری از پنج هزار و ۵۰۰ واحد مسکن در قالب تعاونی هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در بخش تعاونی از ۲۰، نمره ۱۹ گرفتهایم گفت: مدیران کل ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در استانها مستقر کردهایم که در استانها مسئولیت دارند مشکلات تعاونیها را بررسی کنند.
وی ابراز داشت: ابزار قانونی را برای نظارت تعاون داریم که اگر تا کنون این اتفاق نیافته است از قصور مدیران در وزارت تعاون بوده است که در این دولت بررسی میشود.
عبدالملکی امضای تفاهمنامه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای جامعه کارگری را اقدام خوب عنوان کرد و گفت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی ساخت این واحدها آغاز می شود. همچنین الگوی تامین مالی تدوین شده است که به این امر کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه بخش تعاون بر اساس قانون جمهوری اسلامی یکی از سه بخش اقتصاد کشور است گفت: تعاون مبنای اسلامی و ایرانی دارد و در فرهنگ ما از جایگاه بالایی برخوردار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بر روی مساله تعاون تاکید داشتند. ایشان در سال ۸۷ در جمع دولت وقت از موضوع خصوصی سازی گلایه و تاکید کردند که باید مشکلات حل شود.
وی تعاون را بخش مهم در اقتصاد کشور بیان داشت و گفت: باید تعاونیها به جایگاه اصلی خود برسند و به سهم ۲۵ در اقتصاد ملی کشور دست یابند.
عبدالملکی تاکید کرد: در وزارت کار و۶ ماه فعالیت در دولت سیزدهم موضوع تعاونیها را ارزیابی کرده و چهار آسیب جدی را شناسایی کردهایم.
وی عدم باور مسوولان به موضوع تعاون را یکی از آسیب ها عنوان کرد و گفت: این یک مساله جدی است و قطعا بدون باور کار تحقق پیدا نمیکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: فضای کسب و کار تعاونی در کشورمان توسعه پیدا نکرده است. در بخش سیاستهای کلان و نگاههایی که در سطح حاکمیتی وجود دارد بستر مناسبی برای شکل گیری تعاونی ها فراهم نشده است.
وی ابراز داشت:بر اساس سند توسعه تعاون، معاونت امور تعاون را موظف کردیم شاخص فضای کسب و کار را پایش کند تا به مسئولان گزارش دهیم. از این رو نیاز است تا فضای کسب و کار در بخش تعاونی را تقویت کنیم.
عبدالملکی کاهش زمان صدور مجوز تعاونیها و اصلاح نظامات نظارت بر تعاونی ها را یکی از مهمترین اقدامات این وزارتخانه در بخش تعاون اعلام کرد و گفت: حوزه تعاون محلی برای تجمع افراد است. نیاز به نظارت های لازم در سطوح اجرایی و راهبردی دارد.
وی تاکید کرد: بعد از سلطه غرب بر جهان و ورود فرهنگ لیبرال، فرهنگ کار جمعی تعاون گرایی در تمام دنیا تضعیف شد. اصلاح این امر نیاز به آموزش و فرهنگ سازی دارد. از این رو آموزش و ترویج فرهنگ تعاونی یکی دیگر از برنامه هاست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در جریان ادغام سه وزارت تعاون، کار و رفاه، حوزه تعاون مغفول و مظلوم ماند گفت: همین ادغام باعث شد تا رفته رفته اهمیت تعاون در نگاه وزیر این حوزه در دولت های قبل کاهش یابد.
وی بیان داشت: باید بخش تعاون را تقویت کنیم و نگاه متفاوت داشته باشیم. در آغاز کار نیز اعلام کردیم قوی ترین فرد را در معاونت تعاون وزارت کار منصوب میکنیم.
عبدالملکی خاطر نشان کرد: اگر ضعفی در فعلیت تعاون داریم نباید به مبنای تعاون برگردانیم. به عنوان متولی این وزاتخانه با هر نوع تفکر تعاون ستیزی به طور قطع برخورد می کنیم، تعاون مبنای دینی، قانونی و شرعی و دستور ولی امر است که باید اشکالات آن برطرف شود و نباید بخش تعاون را خط زد و کنار گذاشت.
نظر شما