عبدالحمید کشاورز که در اتاق بازرگانی فارس سخن می گفت، علت عمده بیماریهای کلیوی، دیابت، فشار خون و بیماریهای عفونی را عوامل ژنتیکی دانست و افزود: سالانه شاهد افزایش تعداد بیماران نیازمند به عضو در استان هستیم که در نهایت نیز درصد اندکی از آنها موفق به انجام عمل پیوند میشوند.
وی ادامه داد: عدم خود مراقبتی بیماران و چکاپ به موقع و همچنین عدم مصرف منظم دارو از دلایل افزایش تعداد بیماران نیازمند عضو است.
او اظهار داشت: یکی از اقدامات انجمن، آموزش چگونگی مراقبت از خود و بررسی وضعیت روحی و روانی فرد بیمار و خانواده اوست و وقتی سبک زندگی سالم در جامعه رونق یابد توانمندسازی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز به عنوان راهکار جهت جلوگیری از بروز بیماریها به ویژه بیماری کلیوی انجام میشود.
کشاورز، فرسوده بودن دستگاههای دیالیز استان و نبود آمبولانس برای جابه جایی بیماران را از جمله معضلات این بخش دانست و گفت: در این زمینه نیازمند جذب مشارکتهای مالی در جهت تامین هزینههای دارویی و آزمایشگاهی، تجهیزات و مسائل معیشتی بیماران کلیوی به عنوان راهکار کوتاه مدت و ترویج فرهنگ سلامت و خود مراقبتی و اهدا عضو به عنوان هدف بلند مدت هستیم.
مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس همچنین خواستار ترویج فرهنگ اهدای عضو در کشور شد.
مفهوم مسئولیت اجتماعی، مرهمی بر دردهای جامعه
رئیس کمیسیون حمایت قضایی، مالکیت فکری، حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی بنگاههای اتاق بازرگانی فارس هم گفت: هر جا زخمی و دردی وجود دارد مفهوم مسئولیت اجتماعی، مرهم و التیامی بر آن درد خواهد بود.
سهیلا محبی افزود: لازم است چنین مفاهیمی خارج از هرگونه اجبار، اکراه و تعاریف قانونی، در جهت اصلاح و درمان ریشهای و ساختاری مشکلات به کار گرفته شوند.
وی ادامه داد: تکالیف و مسئولیتهای اجتماعی از دیرباز در قالب امور خیر و بشردوستانه و بدون چشمداشت و خارج از چارچوب و مقررات در ابعاد ملی و مذهبی وجود داشته است.
او اظهار داشت: با وجود آنکه تامین رفاه و تامین معیشت، عدالت اجتماعی و کاهش آسیبها بر عهده دولتها و حاکمیت است، انسانها بواسطه نهاد پاک فطری خودشان وظایف و مسئولیتهایی را برای خودشان تعریف و تبیین میکنند که همان سرآغاز مسئولیت پذیری اجتماعی است.
رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی فارس گفت: تحمیل وظایف حاکمیتی بر دوش خیرین و اخذ مبالغی تحت عنوان مسئولیت اجتماعی بنگاهها بدون رضایت آنها منجر به از بین رفتن حمایتها میشود.
شیراز- ایرنا- مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس، با اشاره به وجود پنج هزار و ۵۰۰ بیمار نیازمند اهدا عضو در این استان گفت: افزون بر ۲ هزار و ۴۰۰ بیمار دیالیزی نیز در استان وجود دارند.
اخبار مرتبط
-
پیوند موفقیت آمیز ریه در شیراز
شیراز - ایرنا- نخستین پیوند موفق ریه در مرکز پیوند ابوعلی سینای شیراز انجام شد؛ با این پیوند…
-
اهدای عضو بیمار اهل خفر فارس، جان بانوی ارومیهای را نجات داد
شیراز-ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: اهدای اعضای قادر صفری ۵۵ ساله ساکن شهرستان…
نظر شما