دکتر یاسر مرادی روز یکشنبه در نشست شورای امنیت غذایی قشم افزود: تاکنون پشه آئودس در این شهرستان مشاهده نشده است اما احتمال ورود این پشه به جزیره بالاست.
وی ادامه داد: این پشه تا کنون در بندرعباس، بندر سیریک و بندر لنگه مشاهده شده و به همین سبب وجود این پشه در قشم محتمل است.
سرپرست شبکه بهداشت قشم تصریح کرد: با توجه به این مساله بحث آموزش و همچنین انجام اقداماتی برای جلوگیری از گسترش آن ضروری است.
وی افزود: این پشه به آب راکد و محیط تاریک علاقمند است و در این محیط تخمریزی میکند که در قشم ۵۵۲ کانون با این شرایط شناسایی شده است.
مرادی ادامه داد: با همکاری سازمانها و نهادهای مختلف تا امروز ۸۸ کانون بهسازی شده و در ۴۶۴ کانون دیگر نیاز به بهسازی وجود دارد.
وی اظهار کرد: در همین راستا، ۸۲ حلقه تایر جمعآوری و آب ۱۱۹ قایق تخلیه شده است.
سرپرست شبکه بهداشت قشم افزود: باید تلاش شود تا آبهای راکدی که در محیطهای مختلف وجود دارد، جاری شوند.
وی ادامه داد: آبهای راکد و کمعمق از جمله آب کولر، و آبهای باران در محلهای مختلف جزء کانونهایی هستند که پشه آئودس برای تخمریزی انتخاب میکند.
مرادی خاطرنشان کرد: پشه آئودس بیماریهای خطرناکی از جمله تب زرد، تب دنگی، زیکا و چیکونگولیا را به انسان منتقل میکند که به جز یک مورد، برای سایر ویروسها تا کنون واکسنی تهیه به دست نیامده است.
فرماندار قشم نیز در این نشست گفت: با توجه به هزینههای بالای درمان و لاعلباج بودن برخی بیماریهای ناشی از این پشه، آموزش مردم برای پیشگری از شیوع و گسترش این پشه در قشم باید در اولویت برنامهها قرار گیرد.
محمد محمدحسینی تختی افزود: در حوزه آموزش ضعفهایی وجود دارد که شبکه بهداشت و رسانهها باید برای آگاهی دادن به مردم در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به وضعیت رنگ زرد کرونا در شهرستان قشم نیز خاطرنشان کرد: با توجه به رفع بیشتر محدودیتهای کرونایی و مسافرت گردشگران به این جزیره، رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما