به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، کاظم غریب آبادی با اشاره به اعدام ۸۱ نفر در عربستان سعودی با طرح این سوال که چگونه و در چه نظام و فرایند قضایی این افراد محاکمه شده و حکم اعدام دریافت کردهاند افزود: امکان دارد در فهرست اعدام عربستان برخی از افراد حضور داشته باشند که از منظر قوانین آنها مجرم باشند، اما با توجه به گروه بندیهای افراد که در رسانهها مشاهده شد، تقریبا نشان میدهد که وجه مقابله عقیدتی و ایدئولوژیک افراد در احکامهایی که گرفتهاند، بسیار گسترده و بالاست و این یک زنگ خطری است که باید توسط کشورهای دیگر محکوم شود.
وی ادامه داد: آیا افرادی که اعدام شده اند آنگونه که عربستان ادعا میکند در راستای قوانین کیفری عربستان مرتکب جرم شده اند یا محاکمه سیاسی تلقی میشود و زندانیهای عقیدتی بوده اند؛ این موارد در اقدام عربستان قابل بررسی است.
غریب آبادی گفت: سازوکارهای حقوق بشری و بین المللی سکوت اختیار کرده اند در حالیکه این کشورها گاهی اوقات برای یک حکم قضایی که در ایران صادر میشود، داد حقوق بشری سر میدهند، اما جای سوال است که چگونه در مقابل اعدام ۸۱ نفر سکوت کردهاند.
دبیر ستاد حقوق بشر خاطرنشان کرد: رویکرد دوگانه سازوکارهای حقوق بشری و بین المللی بسیار مخرب است و اینجاست که مشخص خواهد شد آیا کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند در ادعای خود صادق هستند یا نه؛ که البته پاسخ آن برای ما مشخص است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، وزارت کشور عربستان اعلام کرد که حکم اعدام این افراد شامل ۸۱ نفر روز شنبه ۲۱ اسفند اجرا شد.
این افراد هفت تبعه یمنی و یک سوری به همراه ۷۳ شهروند سعودی بودند که به اتهام «داشتن افکار نادرست، عقاید انحرافی، همکاری اطلاعاتی با داعش، القاعده و انصارالله یمن و اقدام علیه امنیت عمومی و ایجاد شورش و هرج و مرج» اعدام شدند.
نظر شما