آیین نامه مجلس اصلاح شد/ ساز و کار بیان تذکرات نمایندگان تغییر کرد

تهران- ایرنا- طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (۲۰۶) قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد حداکثر به هشت نماینده فرصت تذکر شفاهی یک دقیقه ای داده می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز- سه شنبه ۲۴ اسفند ماه- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس در موردکلیات طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده (۲۰۶) قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و با ۱۷۱ رای به تصویب رسید.

ماده واحده این طرح بدین شرح است: متن زیر به انتهای تبصره ماده (۲۰۶) قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، الحاق می شود:

تبصره: .... و همچنین پس از اتمام تذکر دودقیقه ای، به تناسب وقت باقیمانده از جلسه علنی درصورت درخواست هر یک از نمایندگان دیگر برای بیان تذکر موارد ضروری، رئیس جلسه می تواند حداکثر به هشت نماینده فرصت تذکر شفاهی یک دقیقه ای اختصاص دهد.

محسن زنگنه در موافقت با این طرح بیان داشت: لازم است کمیسیون‌های اقتصادی و اجتماعی به این موضوع ورود کنند و تقاضا داریم که رئیس مجلس و کمیسیون‌های مربوطه در این رابطه تدبیر مناسب را داشته باشند.

وی افزود: باید کمیسیون‌ها و مجلس به تصمیماتی که در کشور در مورد اقتصاد و تولید گرفته می‌شود که به صورت جدی کشور را با تبعات مثبت و منفی مواجه می‌کند، ورود کرده و اظهارنظر کنند و اگر این امکان قانونی وجود دارد که در این راستا مجلس ورود کند از این ابزار استفاده کند.

نماینده تربیت حیدریه گفت:تربیون مجلس تنها ابزار نمایندگان است، نطق و اظهار نظر یکی از ابزار نمایندگان است که می تواند مشکلات اضطراری حوزه انتخابیه خود را بیان کنند مشکل در ماده ۲۰۶   آیین نامه داخلی بحث قرعه کشی است خیلی وقت ها  قرعه کشی مسیر را منحرف می کند و نباید همه جا قرعه کشی ملاک باشد اما با این تبصره نماینده می تواند مشکلات اضطراری حوزه انتخابیه  خود را در تذکر  شفاهی بیان کند.

علی بابایی کارنامی در مخالفت با این طرح گفت: از اقدام به موقع و شجاعانه اعضای شورای عالی کار در راستای حمایت از حقوق کارگران به عنوان شریف ترین اقشار جامعه تشکر می کنم، در کشور نباید سلیقه حاکم باشد و لازم است قانون اجرا شود. در این خصوص نقش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شایسته تقدیر است.

 وی افزود:در طرح جدید ابهام دارد و فرآیند مشخص نیست مجلس باید عدالت را  در این زمینه رعایت کند.

محمد حسین فرهنگی در موافقت با این طرح گفت: این تذکر برای موارد خاصی است که در مناطق اتفاق می افتد تذکراتی که باید در این خصوص به موقع در مورد حوادث یا مشکلات قشر خاص داده شود با این تبصره تامین می شود.

مالک شریعتی در مخالفت با این طرح گفت: مخالفت من با اصل محتوا نیست بلکه با روند این پیشنهاد است زیرا حدود ۶ ماه است که نطق های یک دقیقه ای خلاف روال آیین نامه  بیان می شود و این تبصره باعث وهن مجلس می شود.

به گزارش ایرنا،ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی بدین شرح است:در کلیه مواردی که نماینده یا نمایندگان مطابق اصل  (۸۸) قانون اساسی، از رئیس‌جمهور یا وزیر درباره یکی از وظایف آنان حق سؤال دارند، می‏توانند درخصوص موضوع مورد نظر به رئیس‌جمهور و وزیر مسئول کتباً تذکر دهند.هیأت رئیسه خلاصه تذکر را در جلسه علنی مجلس قرائت و متن کامل تذکر را به رئیس‌جمهور یا وزیر مربوط ابلاغ می ‏نماید.
تبصره- قبل از پایان هر جلسه علنی حداکثر پنج نفر از نمایندگان می‌توانند هر کدام به مدت دو دقیقه تذکر شفاهی‌ دهند و در صورتی که متقاضیان بیش از پنج ‌نفر باشند به قید قرعه تعیین ‌می‌شوند. نمایندگان نمی‌توانند در مدت یک ‌ماه بیش از یک ‌بار تذکر شفاهی دو دقیقه‌ای فوق را بدهند و حق واگذاری به نماینده دیگر را ندارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha