سرهنگ یداله رحمتیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنکار ایرنا اظهار داشت: این افراد از ۱۵ اسفندماه جاری تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۱ در محل یادمان های اصلی استان ایلام مستقر و عملیات های واقع شده در این اماکن را برای زائران تشریح می کنند.
وی افزود: استاد راویان افرادی هستند که در زمان جنگ تحمیلی دارای مسوولیت و فرماندهی بوده اند و بر وقوع عملیات ها اشراف کامل دارند و راویان نیز افراد آموزش دیده ای هستند که در بین آنها رزمندگان دفاع مقدس نیز وجود دارد.
مسوول حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام یاداور شد: ایام تعطیلات نوروزی به علت اینکه عمده زائران را مسافران غیربومی و ناآشنا به مناطق عملیاتی تشکیل می دهند از استادراویان برای توضیح و تشریح کامل عملیات ها استفاده می شود.
رحمتیان با بیان اینکه همه روایت گران بومی هستند، ادامه داد: در کنار این روایتگران، بیش از ۵۰ نفر خادم بومی و غیربومی نیز در مناطق عملیاتی و یادمان ها تا پایان تعطیلات نوروزی مستقر هستند.
به گفته وی تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر راوی آموزش دیده بومی از بین اقشار مختلف چون طلاب و فرهنگیان در استان ایلام ساماندهی شده اند که امسال حدود ۴۰ نفر راوی در مناطق عملیاتی مهران آموزش های میدانی را در مناطق عملیاتی چون قلاویزان، سه راهی جندالله و میمک فرا گرفتند.
وی اضافه کرد: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اردوهای راهیان نور دانش آموزی، این برنامه در بستر فضای مجازی شاد و با حضور روایان زبده برای دانش آموزان تشریح شد.
به گزارش ایرنا، با شیوع ویروس کرونا از اسفند سال ۹۸ برنامه های اردویی راهیان نور تعطیل و اردوها و زیارت های مجازی جایگزین سفر حضوری به این مناطق شد.
شرهانی، قلاویزان، میمک، سه راهی جندالله و قرارگاه حضرت امیرالمومنین (ع) در بانروشان از جمله مناطق عملیاتی و یادمان های زیارتی استان ایلام هستند.
استان ایلام در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بیش از سه هراز شهید و ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ آزاده را تقدیم کرد که به نسبت جمعیت بیشترین ایثارگر کشور را به خود اختصاص داده است.
نظر شما