۲۵ اسفند ۱۴۰۰، ۱۳:۵۱
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84687547
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

حمایت آمریکایی ها از پروژه خط لوله کی استون به عنوان جایگزین نفت روسیه

تهران-ایرنا- همزمان با حمله روسیه به اوکراین کشورها به دنبال جایگزین کردن نفت روسیه هستند و نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داده است که بیشتر آمریکایی ها خواستار تامین نیاز نفتی خود از طریق کانادا و از سرگیری پروژه ساخت خط لوله کی استون  هستند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه تلویزیونی سی تی وی نیوز گزارش داد: نظرسنجی جدید موسسه «مارو/Maru» نشان داد که ۶۴ درصد آمریکایی ها خواستار واردات نفت از کانادا برای جبران ممنوعیت واردات نفت از روسیه هستند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته دستور منع واردات نفت از روسیه را صادر کرد.

جیسون کِنی نخست وزیر استان آلبرتای کانادا روز سه شنبه همزمان با انتشار این نظرسنجی گفت استان متبوعش می تواند یک سوم واردات آمریکا از روسیه را جبران کند.

وی گفت: هم اکنون ما می توانیم حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ظرفیت صادرات خط لوله گاز خود کم کنیم تا بتوانیم نفت بیشتری را به آمریکا منتقل کنیم.

این مقام کانادایی همچنین گفت: بعلاوه ما بر این باوریم که شرکت های خط لوله می توانند با برخی تغییرات تکنیکی ظرفیت صادارت را به میزان صدها هزار بشکه در روز افزایش دهند.

به گفته کنی، استان آلبرتای کانادا دارای ظرفیت افزایش صادارت نفت به میزان ۱۰ درصد  است.

برخلاف ادعای نخست وزیر آلبرتا، کارشناسان صنعتی در این کشور بر این باورند که در حال حاضر این استان فقط می تواند ظرفیت صادرات خود را به میزان ۵ درصد افزایش دهد.

بایدن بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، مجوز خط لوله کی استون XL را لغو کرد. این خط لوله نفت را از پالایشگاه های آلبرتا به تگزاس منتقل می کند.

نظرسنجی جدید نشان می دهد که ۷۱ درصد آمریکایی ها می خواهند دولت بایدن مجوز فعالیت این پروژه را صادر کند.

این نظرسنجی با مشارکت ۱۵۰۸ آمریکایی و با ضریب خطای مثبت و منفی ۳.۱ درصد انجام شده است.

نخست وزیر استان آلبرتا گفت هر چند که این پروژه به دلیل وتوی بایدن به بن بست رسیده است ، ولی به نظر من خواستن، توانستن است و اگر دولت آمریکا بخواهد می تواند بار دیگر مجوز آن را صادر کند.

وی گفت به همکاری با اعضای کنگره برای پیشبرد این پروژه ادامه می دهد.

وی به توسعه خط لوله ترانس مانتین اشاره کرد که سال آینده کامل خواهد شد و امکان انتقال بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نفت دیگر به بازارهای جهانی از سواحل غربی کانادا را می دهد.  

مخالفان خط لوله کی استون که بیشتر کنشگران محیط‌زیست و متخصصان این حوزه هستند، می ‌گویند که نفت تولیدی کانادا از ماسه‌های نفتی آلبرتا می‌آید که به دلیل ساختارش، هنگام سوخت بیشتر از نفت خام دریای شمال یا خاورمیانه دی‌اکسید کربن تولید خواهد کرد. این نفت، به عبارتی بیشتر از نفت خام کشورهای دیگر موجب تشدید گرمایش زمین خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha