کاخ سفید: بایدن در گفت وگو با شی جین پینگ، عواقب کمک به روسیه را گوشزد کرد

نیویورک- ایرنا- کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در گفت وگوی روز جمعه خود با شی جین پینگ رییس جمهوری چین، به تشریح تبعات و عواقب حمایت مادی احتمالی پکن از مسکو پرداخته است.

به گزارش ایرنا، در بخش دیگری از بیانیه کاخ سفید آمده است: ریس جمهوری آمریکا بر حمایت خود از حل دیپلماتیک بحران اوکراین تاکید کرد.

کاخ سفید ادامه داد که رؤسای جمهوری دو کشور توافق کردند تا خطوط باز ارتباطی با یکدیگر را حفظ کنند.

در ادامه این بیانیه آمده است: این گفت وگو بر تهاجم بی‌دلیل روسیه به اوکراین متمرکز بود. بایدن بار دیگر تاکید کرد که سیاست آمریکا در قبال تایوان تغییر نکرده است و آمریکا همچنان مخالف هرگونه تغییر یکجانبه در وضعیت کنونی تایوان است. رؤسای جمهوری آمریکا و چین تیم‌های خود را موظف کردند تا در این دوره حساس پیش رو، دستاوردهای مکالمه امروز را پیگیری کنند.

به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از رسانه‌های رسمی چین گزارش داد که شی جی پینگ رئیس جمهوری چین در این گفت و گوی مجازی گفت که «منازعات و رویارویی‌ها به نفع هیچ کس نیست.»

وی افزود: صلح و امنیت از گرانبهاترین گنجینه‌های جامعه بین المللی است.

رئیس جمهوری چین خطاب به همتای آمریکایی خود گفت که «پکن و واشنگتن باید روابط خود را به سمت مسیر درستی حرکت دهند.»

"سی ان ان" نوشت که این گفت وگو به پنج دلیل اهمیت دارد: نخست آنکه این گفت وگو در مقطع حساسی از جنگ روسیه و اوکراین رخ می‌دهد و به گفته مقامات آمریکایی، چین در حال بررسی کمک نظامی یا مالی به روسیه است. به گفته آمریکا، روسیه از پکن درخواست کمک کرده است و اگر چین با این کمک موافقت کند، روابط آن با غرب برای مدت طولانی دچار تنش می‌شود.

از سوی دیگر چین می‌تواند طیف وسیعی از حمایت‌ها را به روسیه ارائه کند و بایدن امیدوار است که در تماس تلفنی خود با رئیس جمهوری چین، جنبه‌های منفی کمک نظامی یا مالی به جنگ روسیه را برای شی جین‌پینگ روشن کند.

همچنین آمریکا باید یک رابطه "سرد" را مدیریت کند به طوری که حتی قبل از حمله روسیه به اوکراین، مقامات آمریکایی نگران نزدیک شدن ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ بودند.

متحدان آمریکا در آسیا از نزدیک نظاره گر این گفت وگو هستند و تهاجم روسیه به اوکراین موجی از اضطراب را در سراسر جهان ایجاد کرده است. یکی از مکان‌هایی که از نزدیک نتیجه این گفت وگو را دنبال می‌کند تایوان است که ادعای استقلال می‌کند اما پکن می‌گوید تایوان متعلق به سرزمین چین است.

بایدن و شی، نظرات بسیار متفاوتی در خصوص جهان دارند و قبل از آغاز جنگ در اوکراین، بایدن قصد داشت سیاست خارجی آمریکا را به سمت آسیا متمرکز کند. او رقابت بین آمریکا و چین را مهمترین چالش تعیین‌کننده قرن آینده می‌داند.

در حالی که بحران اوکراین در هفته‌های اخیر کاخ سفید را به خود مشغول کرده است، مقامات آمریکایی می‌گویند که دیدگاه آن‌ها در خصوص چین تغییری نکرده است.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت شناخته و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

همزمان با ادامه آتش جنگ در اوکراین، سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه در حال افزایش است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha