عباس حربی روز شنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشتر بازدید کنندگان از مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر از استانهای اردبیل،آذربایجان غربی و شرقی،مازندران،خراسان رضوی ،یزد، اصفهان، بوشهر، سیستان و بلچستان،تهران، مرکزی،لرستان ، هرمزگان و خوزستان می باشند.
وی افزود: کاروانهای راهیان نور دانش آموزی و دانشجویی بیشترین بازدیدکنندگان از این مرکز فرهنگی در خرمشهر هستند.
حربی بیان کرد: همچنین روزانه ۶۰ دستگاه خودروی شخصی در قالب کاروانهای راهیان نور طرح شهید حسن باقری از مناطق عملیاتی دفاع مقدس در جنوب خوزستان و مرکز فرهنگی دفاع مقدس دیدن می کنند.
وی با اشاره به امکانات مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر گفت: در این راستا راویان هشت سال دفاع مقدس ضمن روایتگری رویدادهای روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی بخصوص مقاومت مردم خرمشهر فیلمهای مستند دوران دفاع مقدس را برای بازدیدکنندگان به نمایش می گذارند.
حربی در ادامه گفت: در محوطه بیرون موزه نیز سنگر فرماندهی عملیات بیت المقدس و تمثال رزمندگان دوران دفاع مقدس همچنین خودروهای ایستاده گمرک خرمشهر به نمایش گذاشته شده است
مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر در ساحل غربی رودخانه کارون و در بلوار امام خمینی (ره) این شهر واقع است.
این مرکز فرهنگی در مساحتی به وسعت ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع، دارای کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با حدود سه هزار جلد کتاب، سرسرای نمایش فیلم و آرامگاه سه شهید گمنام است.
با توجه به اینکه این مرکز محل دیدهبانی دشمن در دوران جنگ تحمیلی بوده، دست نوشتههای اشغالگران عراقی بر روی دیوارهای ساختمان به جای مانده است، که یکی از دست نوشتهها، جمله ' آمدهایم تا بمانیم ' بوده که در این مرکز، خودنمایی میکند.
مرکز فرهنگی خرمشهر دارای پنج سرسرا شامل سالن شرایط بحران پیش از شروع جنگ و هجوم اولیه ارتش بعث،حماسه ۴۵ روزه مقاومت،شرایط اشغال خرمشهر ، عملیات بیت المقدس و آزادسازی و همچنین بازگشت مردم خرمشهر به این شهر است.
فضای محوطه بیرون این موزه با ماشینهای به صورت ایستاده طراحی شده که نمونههایی از صحنههای دوران هشت سال جنگ است، این محوطه مانند صحنههایی که نیروهای عراقی در مناطق باز، برای مانع شدن از فرود بالگرد و پیاده شدن نیروهای رزمنده ایجاد میکردند بازسازی شده است.
در این مرکز فرهنگی، آثار به جامانده از سرداران شهید حماسه مقاومت خرمشهر و نیز ادوات نظامی به نمایش گذاشته شده است.
نظر شما