به گزارش شامگاه یکشنبه ایرنا، سالها و شاید قرنها است که مردم شهرکرد قبل از تحویل سال نو، با حضور در بارگاه مطهر امامزادگان دوخاتون (س) و زیارت قبور مطهر و ادای احترام به حلیمه و حکیمه خاتون (س)، چراغی را به دست یکی از سادات روشن میکنند تا نور را از این مکان متبرک به خانه خود ببرند.
یکی از اهالی شهرکرد در این خصوص میگوید: روشن کردن چراغ خانه پر امامزاده و انتقال آن به سفره هفت سین نوروزی، برکت سال جدید را افزایش میدهد.
مریم داوودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: این سنت دیرینه را از نیاکان خود حفظ کردهاند تا لحظه تحویل سال نو، روشنایی و گرما داشته باشند.
وی افزود: شهرکردیها هنگام روشن کردن چراغ، خواستهها و نیازهای خود را از درگاه ایزد یکتا طلب میکنند و اعتقاد دارند به آرزوی خود دست مییابند.
یکی دیگر از اعضای شهرکرد معتقد است: روشنایی چراغی که در امامزاده روشن میشود، باید تا رسیدن به خانه حفظ شود.
علی حیدری تاکید میکند: پس از روشن کردن چراغ و انتقال آن به خانه، تا زمانی که در مخزن چراغ سوخت موجود باشد، نباید آن را خاموش کرد.
وی تصریح میکند: آیین چراغبران در شهرکرد بهعنوان یک میراثفرهنگی ناملموس با زندگی مردم این شهر عجین و روشن کردن چراغ در این آیین یادآور گرما، صمیمیت فرارسیدن بهار است.
شهروند شهرکردی دیگری میگوید: افرادی که نمیتوانند در بارگاه امامزادگان دوخاتون (س) حاضر شوند، روشن کردن چراغ خانه خود به یک سید یا فرد پرهیزکار میسپارند.
مهدی قاسمی یادآور میشود: شهرکردیها آیین چراغبران را همانگونه که حفظ کردهاند، آن را به نسلهای آینده منتقل میکنند تا این سنت پسندیده، برای آیندگان هم باقی بماند.
به گزارش ایرنا، آئین چراغبران شهرکرد، پنجم دیماه ۱۳۹۰، به شماره ۳۹۱ در فهرست آثار ملی معنوی ایران به ثبت رسیده است.
شهرکرد_ ایرنا_ اهالی شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری نوروز قرن جدید را با حضور در امامزادگان دوخاتون (س) و برگزاری آئین چراغبران آغاز کردند.
نظر شما