جلال رحمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ما هیچ قانونی برای اجباری شدن واکسیناسیون افراد نداریم، اما در عوض کنترل هوشمند را اجرایی میکنیم که اگر کسی واکسن نزده باشد از دریافت خدمات متعدد اجتماعی محروم میشود؛ البته این مهم نیازمند نظارت جدی از سوی مسؤولان به ویژه دستگاه استانداری است تا بر ادارات، مراکز دولتی و غیردولتی نظارت کند.
وی اضافه کرد: کارمندی که واکسن کرونا نزده حق ورود به محل کار را ندارد و این مهم باید از سوی روسای ادارات و مدیران کل دستگاهها کنترل شود؛ همچنین این افراد حق دریافت خرید بلیت مسافرتی و ورود به اماکن عمومی را ندارند که این ممنوعیتها نیازمند پیگیری و نظارت جدی است.
رحمانی با بیان اینکه کرونا هنوز تمام نشده و قطعا سویههای جدیدی میتواند در آینده نزدیک وجود داشته باشد، گفت: تنها راه مبارزه با این بیماری انجام کامل واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی است که میتوانیم با تلفات بسیار کم این دوران را پشت سر بگذاریم.
این مسؤول تصریح کرد: کسانی که سه دز واکسن کرونا زده باشند پس از ابتلا به سویه اومیکرون با یک نوع بیماری خفیفی روبرو می شوند و پس از مدت کوتاهی بهبود پیدا می کنند؛ اما کسانی که دزهای واکسن را کامل نزده باشند راهی بیمارستان می شوند.
به گفته رحمانی، آمار بیمارانی که بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند، نشان می دهد برخی اصلا واکسن نزدهاند و برخی دیگر تنها یک دز واکسن زده و یا بیشتر از ۱۰ ماه از تاریخ آخرین واکسن آنها میگذرد و دز یادآور را جدی نگرفتهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه سلامت و خانه بهداشت واکسیناسیون انجام می دهند و نیاز به مراجعه افراد به مراکز تجمیعی واکسن نیست؛ ضمن اینکه همه واکسنها موجود بوده و افراد می توانند از بین آنها واکسن مورد نظر خودشان را دریافت کنند.
رحمانی یادآور شد: دلیل کاهش مراجعه به مراکز واکسیناسیون، وجود علایم بیماری در برخی شهروندان است که باعث شده تا افراد پس از گذراندن زمان کامل بهبودی واکسن تزریق کنند.
نظر شما