به گزارش ایرنا، غار علیصدر به عنوان شگفت انگیزترین غار آبی جهان، تنها غار تالابی کشور به شمار می رود و بر اساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یکی از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.
غار علیصدر در سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.
نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی سد و علی سرد نیز گفته می شده است.
بر اساس تحقیقات و مستندات موجود بخش های ورودی غار در دوره صفویان مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.
دمای داخل غار حدود ۱۶ درجه و دمای آب ۱۲ درجه سانتیگراد ثابت است PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا ۱۴ متر اندازه گیری شده است.
سختی آب غار علیصدر بالا بوده و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود، علیصدر غاری زنده است که هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی شود همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.
غار علیصدر در ۷۰ کیلومتری شمال غربی همدان و در یکی از مرتفع ترین مناطق استان در امتداد رشته کوه زاگرس واقع شده است و ارتفاع غار از سطح دریا دو هزار و ۱۸۰ متر است.
به گفته کارشناسان میراث فرهنگی استان همدان، همه ساله بخش اعظمی از گردشگران و مسافران نوروزی این استان، بیشترین ساعات خود را در غار علیصدر می گذرانند.
پیگیری استاندار همدان برای بازگشایی غار
استاندار همدان چندی پیش از بازگشایی غار علیصدر بزرگترین غار آبی جهان از ۲۶ اسفند برای بازدید گردشگران و مسافران نوروزی خبر داد.
علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه غار علیصدر طی ۲ سال گذشته با همه گیری بیماری کرونا تعطیل بود، افزود: بر اساس تدابیر اندیشیده شده، این غار میزبان گردشگران نوروزی است.
وی اظهار داشت: غار علیصدر آمادگی کامل برای ارائه خدمات به مسافران را دارد و واحدهای خدماتی و اقامتی فعال خواهند بود.
قاسمی فرزاد ادامه داد: هفت تابلوی تبلیغاتی در ورودیها و خروجیهای استان نصب و با تبریک سال نو به گردشگران اعلام میشود که این غار شگفت انگیز در روزهای عید نوروز بر روی مسافران باز خواهد بود.
استاندار همدان تصریح کرد: رعایت شیوه نامه های بهداشتی، استفاده از ماسک و زدن واکسن برای گردشگرانی که از این غار بازدید می کنند ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ایجاد زیرساختهای لازم، شماره ملی گردشگران استعلام و اجازه بازدید به افرادی که حداقل ۲ نوبت واکسن کرونا تزریق کردند، داده میشود.
قاسمی فرزاد افزود: رونق گردشگری به دلیل ایجاد شغل، تولید ثروت و ارزش افزوده از اولویتهای اصلی استان همدان در دولت سیزدهم است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با پیگیریهای جدی که برای ثبت جهانی آثار تاریخی استان همدان از جمله هگمتانه و غار علیصدر در جریان است، به دنبال زمینه سازی رونق صنعت گردشگری هستیم.
استاندار همدان گفت: مثلث گردشگری غرب کشور نیز به منظور معرفی و تبیین جذابیتهای همدان به گردشگران ایجاد شده است.
مدیر روابط عمومی شرکت سیاحتی علیصدر نیز گفت: غار علیصدر از نقاط محوری استان همدان در جذب گردشگران داخلی و خارجی است که به دلیل شیوع کرونا طی سه سال گذشته به صورت نیمه تعطیل بوده است.
توکل رضاییان افزود: وجود غار علیصدر به عنوان جذابترین غار آبی جهان در محدوده جغرافیایی شهرستان کبودرآهنگ یک ظرفیت برای استان همدان به شمار می رود.
وی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در بخش خدماتی ، رفاهی و صنایع دستی را از دیگر رهاوردهای وجود این غار شگفت انگیز در منطقه کبودرآهنگ عنوان کرد.
مدیرروابط عمومی شرکت توریستی، تفریحی علیصدر گفت: غار علیصدر یک پدیده شگفت انگیز از عجایب خلقت و یکی از ۱۰ غار مهم دنیا محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه دریاچه زیبای غار علیصدر تداعی کننده بهشتی خاموش در استان همدان است اظهار کرد: غار علیصدر از غارهای تحکیم یافته است که در طول پنج میلیون سال گذشته هیچگونه ریزشی در آن صورت نگرفته است چراکه ˈاستالاکمیت هایˈ موجود در غار با عمری به همین میزان دیده می شود.
رضاییان خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۱ کیلومتر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی شده و بیش از سه کیلومتر آن مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه پیش از شیوع کرونا سالیانه بالغ بر ۵۰۰ هزار هزار نفر از غار علیصدر دیدن می کردند گفت: براساس آخرین آمار، طی چتد روز گذشته از تعطیلات نوروز امسال بیش از هشت هزار نفر از این غار بازدید کردند.
وی افرود: هتل سه ستاره ، سوییت های اقامتی ، رستوران، کافی شاب، بازارچه سوغات ، شهربازی، نمازخانه ، سینما چهار بعدی ، عکاسی ، فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی و کباب خانه از جمله خدمات قابل ارایه در این غار است.
استان همدان با یک هزارو ۸۰۰ اثر تاریخی طبیعی همواره پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران نوروزی قرار گرفته است.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران نوروزی استان همدان است.
نظر شما