«شهریار قاسمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شعارهای تدوین شده توسط مقام معظم رهبری همواره باتوجه به شناخت و جهان بینی ایشان از وضع موجود، چراغ راه توسعه و آبادانی کشور به حساب میآید و در این راستا بخش کشاورزی استان کرمانشاه برای تحقق شعار سال از ظرفیتهای بینظیری برای افزایش تولید مبتنی بر دانش روز و اشتغالزایی برخوردار است.
وی گفت: ۷۵ درصد از اراضی زراعی کرمانشاه به کشت دیم و ۲۵ درصد به کشت آبی اختصاص دارد و اکنون مجموع تولیدات کشاورزی این استان بیش از چهار میلیون و ۷۷۵ هزار تن است و درآمد سرانه ناخالص بهرهبرداران بخش کشاورزی، ماهیانه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و در این راستا مصمم هستیم با تدوین برنامههای مبتنی بر دانش روز، تولیدات کشاورزی را برای ارتقا درآمد سرانه کشاورزان افزایش دهیم.
قاسمی، در ادامه با اشاره به ضرورت عبور از کشاورزی سنتی و رفتن به سمت کشاورزی هدفمند و اقتصادی افزود: برای عبور از این وضعیت باید سطح دانش کشاورزان را ارتقا دهیم و خوشبختانه این مهم قابل تحقق است چرا که ساختار سازمان جهاد کشاورزی استان از بدنه تحقیقاتی و کارشناسی قوی برخوردار است.
وی، سپس به برنامههای جهاد کشاورزی کرمانشاه اشاره کرد و افزود: در نظر داریم با انعقاد تفاهمنامههای جداگانه با پارک علم و فناوری و دانشکده کشاورزی استان و استفاده بیشتر از محققین مراکز تحقیقاتی در بخش کشاورزی، از ظرفیت های مراجع علمی برای مجهز کردن بخش کشاورزی به دانش روز بهره لازم را ببریم و اقتصاد کشاورزی دانش بنیان را در استان ترویج کنیم.
افزایش تولیدات استان به ۱۰ میلیون تن در برنامه است
رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه این استان بیش از چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را تامین میکند و عمده تولیدات آن در بخش زراعی است، گفت: ۸۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی استان زراعی، ۱۰ درصد دامی و ۶ درصد باغی است و با برنامه ریزی منسجم و با تکیه بر دانش روز می توان افق بهتری را برای تولیدات کشاورزی آن ترسیم کرد.
وی به پتانسیل های کشاورزی کرمانشاه بعنوان قطب کشاورزی کشور پرداخت و گفت: باتوجه به تنوع اقلیمی، بارش های مناسب، قابلیت کشت انواع محصولات و بدنه کارشناسی قوی قادر خواهیم بود با تاکید بر حفظ محیط زیست و توجه به منابع آب و خاک، بیشترین بهره وری را در عرصه های کشاورزی داشته باشیم و تولیدات استان را طی یک برنامه ۱۰ ساله به بیش از ۱۰ میلیون تن برسانیم.
قاسمی در ادامه افزود: باید در برنامه ریزیها رویکردها را به گونه ای ترسیم کنیم که تغییر اقلیمها و خشکسالیها نتواند تولیدات کشاورزی کرمانشاه را دستخوش تغییر نماید که به طور قطع این مهم تنها با تکیه بر دانش روز و کشاورزی دانش محور محقق میشود.
رییس جهاد کشاورزی کرمانشاه، در ادامه گفت: در این استان ۱۶۲ هزار بهرهبردار مستقیم بخش کشاورزی وجود دارد و نزدیک به نیمی از جمعیت آن نیز بصورت غیرمستقیم از بخش کشاورزی ارتزاق میکنند که این مهم بیانگر اهمیت بخش کشاورزی و چربش این بخش بر صنعت است به گونه ای که هرگونه افزایش سرمایه گذاری و برنامه توسعهای در بخش کشاورزی باتوجه به ماهیت آن یعنی سرمایه گذاری کمتر نسبت به صنعت، بستر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری بیشتری را در استان فراهم خواهد کرد.
وی در پایان گفت: اقتصاد کشاورزی در استان با گسترش کشت های قراردادی، استفاده از دانش روز، اختصاص تسهیلات کم بهره به کشاورزان، افزایش سرمایه گذاری ها در بخش کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی، جلوگیری از خام فروشی و افزایش ظرفیت های سردخانه ای و علمی کردن کشاورزی قابل تقویت است.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهارفصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.
نظر شما