۴ فروردین ۱۴۰۱، ۷:۵۹
کد خبر: 84694349
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

درختی که روزگاری قصابی بود

۴ فروردین ۱۴۰۱، ۷:۵۹
کد خبر: 84694349
درختی که روزگاری قصابی بود

تهران - ایرنا - درخت ۵۰۰ ساله‌ای که امروز غریبانه در کوچه پس‌کوچه‌های افجه لواسان تکیه بر دیوار داده است، روزگاری قصاب‌خانه مرحوم حسین عین علی و ۲ پسرش بود.

به گزارش ایرنا، پس از طی بلوار اصلی لواسان، با عبور از جاده‌های پر پیچ و خم به افجه می‌رسی؛ روستایی بکر که تنها در شمیران بلکه فراتر از آن به مامنی برای گذران یک روز خاطره‌انگیز در دل طبیعت شهرت دارد.

در دل این روستا، وقتی به سمت مسجد امام حسن عسکری (ع) از کوچه پس‌کوچه‌های باریک و شیب‌دار عبور کنید، درختی تنومند و پیری در نبش کوچه‌ای توجه‌تان را جلب می‌کند که تابلوی آن به نام شهید شیراسب مزین شده بر تن خود جای داده است.

درختی که روزگاری قصابی بود

همچون مادری خسته که بر دیواری تکیه داده و آغوشش خالی از فرزندانی‌ است که روزی کار و بارشان در دل مادر بود؛ اما امروز نه از رفت و آمد مسجد و سقاخانه خبری‌ هست نه صدای جوی آبی که زیر پایش روان بود به گوش می‌رسد.

مهدی لاری، از اهالی و عضو سابق شورای اسلامی روستای افجه با اشاره به این درخت خاطره‌انگیز که حال با ابهتی جذاب در سکوت غرق است، به خبرنگار ایرنا می‌گوید: حدود ۶۰ سال پیش که خبری از یخچال و تکنولوژی نبود، مرحوم حسین عین علی و ۲ پسرش قاسم و ناصر در دل این درخت  قصابی می‌کردند و گوشت‌ها را از قلاب‌هایی که هنوز آثار آن باقی‌ است می‌آویختن تا در سایه درخت و خنکی آب از فاسد شدن آن جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: با رسیدن اولین یخچال در سال ۱۳۵۴ به افجه، قصاب‌خانه درختی تا ۲ سال دیگر فعال بود و پس از آن پسران مرحوم عین علی پیشه پدر را تا چند سال پیش در میدان شهر ادامه دادند.

درختی که روزگاری قصابی بود

چنار سربسته نارون؛ نشان مشهور لواسان

به میدان ناران یا همان بسیج امروز لواسان که رسیدید، چناری سر به فلک کشیده نگاه‌تان را می‌دزدد؛ چناری که از قدیم به چنار سربسته نارون مشهور بوده و نسل به نسل از آن خاطره دارند.

کارشناسان عمر این چنار را بیش از ۴۰۰ سال تخمین زدند اما محلی‌ها که زبان به زبان از پدران خود شنیده‌اند، می‌گویند بیش از ۷۰۰ سال است که این چنار آشنای لواسانی‌ها و میزبان پر و پا قرص مهمان‌های این دیار است.

مادر شهید کمال شیرخانی‌ که از قدیمی‌های منطقه است در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا از پدر شوهر مرحوم‌ش یاد کرد و گفت: خدا بیامرز ۱۰۵ سال عمر کرد و همیشه از آبادی این چنار تعریف می‌کرد. روزگار قدیم اطراف آن قهوه‌خانه بود و چنار سربسته نارون شاخص لواسان به حساب می‌آمد. خودم هم خاطرم هست مسافران تهران سال‌ها در سایه این چنار تا رسیدن مینی‌بوس‌ انتظار می‌کشیدند.

سید کمال‌الدین محمدیان نیز ۲۰ سال رئیس شورای شمیرانات بوده و کوله‌باری از تاریخ این دیار را بر دوش دارد، از صدها سال قبل این چنار می‌گوید که محل تلاقی تجار تهران و مازندران بود.

وی ادامه داد: زمانی که تاجران از دشت مرکزی طهرون (گرمسار) نمک و حبوبات و ابزارآلات کشاورزی (گاوآهن) به مازندران و از آن دیار سرسبز برنج و زغال چوب به طهرون می‌بردند، این چنار محل تلاقی و ملاقات آن‌ها و ایلات و عشایر بود.

درختی که روزگاری قصابی بود

میان‌سالان امروز هم از روزهای دانش‌آموزی خود می‌گویند که زیر سایه این چنار درس خواندند و بازی کردند و حال با دیدن وقار آن به یکباره خاطرات کودکی را مرور کرده و همچنون آینه ای از گذشته برای‌شان عزیز است.

لواسانات به مرکزیت شهر لواسان و دارای ۲۰ روستا با جمعیتی افزون بر ۳۰ هزار نفر از توابع شهرستان شمیرانات با آب و هوایی کوهستانی و طبیعتی بکر واقع در ۱۱ کیلومتری شمال شرقی پایتخت همواره میزبان گردشگران بسیاری‌ست که برای گذران اوقات فراغت چند ساعته در جای‌جای آن اتراق می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha