به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، تعطیلات نوروزی فرصت خوبی برای مطالعه کتاب است، به ویژه این روزها که شناخت فرهنگ ایران زمین از هر کاری مهم تر به نظر می آید، زمانی که این کهن بوم و بر، مورد هجوم فرهنگی از هر سو قرار دارد و داشته هایش مدعیانی دروغین پیدا کرده اند.
نوروز برای همه مردم دنیا
کتاب نوروز فرصتی برای آشنایی با مفهوم این آیین کهن است.
مولف کتاب در بخش اول به جغرافیای ایران می پردازد و پس از آن چرایی نام ماه ها و روزها، تاریخچه نوروز، جشن های نوروز و تاریخچه تخت جمشید را توضیح می دهد، سپس نوروز در دوران اشکانیان، ساسانیان، اسلامی، صفویان و قاجار بررسی می شود.
مراسم نوروزی مثل حاجی فیروز، آتش و چهارشنبه سوری، قاشق زنی، فالگوش، هفت سین و ... نیز در این کتاب بررسی شده اند و تاریخچه این مراسم شرح داده شده است. قسمتی از متن کتاب نوروز در انتهای اثر به زبان های انگلیسی، فرانسه و آلمانی ترجمه شده است تا بتواند به معرفی این رویداد بزرگ جهان بپردازد.
این کتاب نوشته محمدحسین امینی سام است در ۱۸۵ صفحه توسط انتشارات بهجت، به چاپ رسیده است.
نخستین نوروز جهان
تاریخ، چگونگی پیدایی و دگرگونی نوروز را ننوشته است ولی افسانههای ایران باستان که در «اوستا» به ما رسیده است، می گوید که جمشیدشاه نخستین کسی است که این عید را جشن گرفت. فردوسی در روایتی از نوروز به بازگویی آن پرداخته است.
کتاب نخستین نوروز جهان روایتی از شاهنامه است، به روایت کتاب جمشیدشاه به روز و روزگار مردم نگاه کرد و دید، جنگ و درد، سرما و خشکسالی، مرگ و ستم و نادانی آنان را رنج میدهد و از اهورا پرسید: چطور میتوان رنجهای مردم را از بین برد؟ این گونه بود که راز نوروز، گشوده شد.
نخستین روز جهان روایت نوروز است که تصویرگریهای خاص دارد و برای نوجوان و کودکان پرخوان بسیار جذاب و مجموعه ارزشمندی برای معرفی فرهنگ و زبان کشورمان در قالب داستان است. این داستان به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شده که برای کودکان انگلیسی زبان هم خواندنی خواهد بود.
این اثر برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال مناسب است.
نخستین نوروز جهان نوشته محمدرضا یوسفی است و با تصویرگری حسن عامه کن در ۲۴ صفحه توسط خانه ادبیات منتشر شده است.
بنفشه های عمو نوروز
نوروز جشن جشنها در فرهنگ ایران زمین و بیش تر همسایگان ما است. هستی و هسته این جشن در پیوند با مفهوم زایش و نوزایش است.
بنفشههای عمو نوروز بازآفرینی یکی از کهنترین روایتها از این جشن است. عمو نوروز نماد بهار و زندگی و ننه سرما نماد زمستان و خواب است. کشمکش و کشش میان این دو، داستان پیوند خواب با بیداری، مرگ با زندگی، زمستان با بهار، شادی با غم، گرما با سرما، تاریکی با روشنی است.
ننه سرما در سرزمین برف و یخ زندگی می کند. وظیفه اش آوردن باد، باران، برف و تگرک است. در همسایگی او، عمو نوروز در سرزمین بهار زندگی می کند و همه جا گل و سبزه می کارد و شادی می آورد. ننه سرما از زندگی اش راضی است ولی تنهاست. او آرزو دارد در کنار عمو نوروز زندگی کند. پس به کنار مرز دو سرزمین می آید. و مقداری خاک در دستانش می گیرد و در انتظار می نشیند.عمو نوروز تنهایی او را حس می کند. در خاک دستان ننه سرما که به خواب رفته بنفشه می کارد و می رود. این داستان هر سال تکرار می شود.
نویسنده کتاب محمدهادی محمدی است و تصویرگری این کتاب را نوشین صفاخو بر عهده داشته، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان در ۳۲ صفحه آن را به چاپ رسانده است، این کتاب مناسب کودکان ۶ تا ۱۰ سال است.
نظر شما