وضعیت مخازن سدهای کشور در هفتمین روز سال جدید چگونه است؟ صرفه جویی ضروری است

تهران- ایرنا- وضعیت موجودی مخازن سدهای کشور در هفتمین روز سال جدید و گذشت ۱۸۵ روز از سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۰) همچنان با کاهش ۱۴.۸ درصدی روبرو است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارشی کشور با وجود بارندگی‌های اخیر همچنان مناسب نیست.

وضعیت بارش‌های سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۰) تا آخر اسفندماه نشان می‌دهد که همچنان نسبت به دوره بلندمدت با کاهش ۱۸.۲ درصدی همراه است.

براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا آخر اسفندماه ۱۳۵.۵ میلیمتر بارندگی در کشور رخ داده در حالی که در دوره بلندمدت ۱۶۵.۶ میلیمتر بارندگی به وقوع پیوسته بوده که میزان کاهش آن ۱۸.۲ درصدی است.

میزان بارش‌های از ابتدای فصل زمستان تا آخر اسفندماه ۹۵.۷ میلمتر بوده که در مقایسه با ۱۰۴ میلیمتر بارش دوره بلندمدت ۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

کاهش بارش ها اثرخود را بر روی سدها نشان می‌دهد چنانکه گزارش تازه وزارت نیرو بیانگر آن است که با سپری شدن ۱۸۵ روز از سال آبی تا ۶ فروردین (سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱) مجموع حجم ذخایر آب در مخازن سدهای کشور به حدود ۲۴.۷۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته بیانگر ۱۴.۸ درصد کاهش است

«فیروز قاسم‌زاده» مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور در این باره گفت: بررسی وضعیت ورودی سدهای کشور نشان می‌دهد که ورودی مخازن در سال آبی جاری به ۱۷.۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که کاهشی معادل ۶.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته دارد.

وی ادامه داد:بخشی از بارش‌ها که به صورت برف در ارتفاعات بوده، بعد از ذوب شدن در ماه‌های آتی رشد ورودی‌ها را به دنبال خواهد داشت.

قاسم زاده افزود: میزان پرشدگی سد زاینده‌رود در استان اصفهان، سدهای استان تهران، سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه و سدهای استان خوزستان در شرایط فعلی به ترتیب حدود ۲۴ درصد، ۲۰ درصد، ۶۲ درصد و ۵۵ درصد است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، رعایت الگوی بهینه مصرف در بخش‌های مختلف مصرف تا زمان تغذیه مناسب مخازن سدها را ضروری عنوان کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha