به گزارش ایرنا، کمتر از یک ساعت پس از توییت توهین آمیز این چهره نزدیک به حزب دموکرات کردستان عراق، با فراخوانهای گسترده در شبکههای اجتماعی، صدها معترض خشمگین به سوی مقر حزب دموکرات کردستان عراق در خیابان ۵۲ الکرادة مجاور دانشگاه غیرانتفاعی «اوروک» گسیل شدند.
ساعتی پس از نیمه شب و در لحظه تنظیم این گزارش، معترضان وارد مقر حزب دموکرات کردستان عراق شده و بخشهایی از آن را به آتش کشیدند.
معترضان مقر حزب دموکرات اقلیم کردستان را «مرکز فتنه» نامیدند و در حالی که تصاویری از آیتالله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان را در دست داشتند، خواستار تعطیلی مقر حزب مذکور شدند.
نایف کردستانی یکی از شخصیتهای همسو با حزب دموکرات در توئیت موهن نوشته بود : «من با مرجعیت عربی از [تبار] اهل بیت موافق هستم، نه با مرجعیت هندی، فارسی و افغان که سیّد نیستند حتی اگر عمامه سیاه بر سر داشته باشند.»
طرفداران جنبشهای النجباء و کتائب سیدالشهدا نیز با حمل پرچمهایی در اعتراض به اهانت به مراجع تقلید، مقابل مقر بارزانیها دیده میشوند.
همزمان، هشتگ « #الا_السید_المرجع » (به جز سید مرجع) با اشاره به عدم تحمل به عبور از خط قرمز شیعیان در جسارت به مراجع تقلید در شبکههای اجتماعی عراق داغ شد و در صدر ترندهای بامداد دوشنبه نشست.
تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی نیز شماره تماس نایف کردستانی معروف به «نایف گرگری» را در صفحات و گروههای متعدد به اشتراک گذاشتند.
برخی کانالهای نزدیک به گروههای مقاومت عراق این جمله شهید ابومهدی المهندس را انعکاس دادند که گفته بود: «همه تیپهای الحشد الشعبی در اختیار مرجعیت است و دستهایی که به حریم آیت الله سیستانی دراز شود را قطع خواهیم کرد.»
نیروهای امنیتی عراقی در ورودیها و تقاطعهای خیابان ۵۲ الکراده (مقر حزب دموکرات کردستان عراق) مستقر شدند.
پس از واکنشهای مملو از خشم، نایف کردستانی توئیت دیگری با این مضمون منتشر کرد: توئیت من در مورد مرجعیت عربی، حمایت سیاسی از جناب سید مقتدی صدر و ائتلاف نجات ملی است و نه به عنوان کاستن از یک مرجع خاص، به ویژه مرجعیت نجف که آن را جناب سید علی سیستانی نمایندگی میکند، احزابی در فرایند سیاسی وجود دارند که به مرجعیت سیاسی خارجی متکی هستند.
پس از روانه شدن برخی گروههای شیعه به سمت دفتر حزب دموکرات و انتشار فراخوانهای گسترده در کانالها برای اعتراض به این توهین، او در چهارمین پیام خود عذر خواهی کرد.
این توییت نیز خشم معترضان را فرو ننشاند تا جایی که برخی گروهها و کانالها در شبکههای اجتماعی توییت دیگری به نقل از نایف را منتشر کردند که در آن ادعا شده است «حساب توییتری من، هک و از دسترس خارج شده بود و کمی پیشتر موفق به بازگرداندن آن شدم.»
خانم «اخلاص صباح الدلیمی» نماینده حزب دموکرات کردستان در مجلس عراق به نمایندگی از این حزب در بیانیهای، از نایف کردستانی اظهار برائت و توییت موهن او را محکوم کرد.
در این بیانیه ادعا شد که نایف کردستانی «هیچ رابطه یا وابستگی به حزب دموکرات کردستان نه از دور و نه از نزدیک ندارد و توییت او صرفا نظر شخصی خود او است».
این در حالی است که کانال صابرین نیوز با به اشتراک گذاشتن لینکی از یک توییت پیشین نایف کردستانی، اعلام کرد که او عضو هیات کردی در مذاکرات ائتلاف سه گانه پارلمانی بوده است.
تصویر او نیز در یکی از تجمعهای حزبی در کنار مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق و عضو برجسته دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان و نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان و معاون رئیس حزب دموکرات کردستان، در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها دست به دست شد که به گفته فعالان اجتماعی، حاکی از ارتباطات نایف کردستانی با رهبران حزب دمکرات کردستان برخلاف ادعای مطرح شده در بیانیه این حزب است.
در پی این تحولات و افشارگریهای پی در پی، وزارت داخلی اقلیم کردستان عراق در بیانیهای اعلام کرد که نایف گرگری به جرم توهین به مرجعیت دینی نجف، توسط نیروهای کردستان عراق بازداشت شد.
نظر شما