۱۴ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۳۰
کد خبر: 84703199
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مرمت ۲ بنای تاریخی و گردشگری شهر لار در حال انجام است

لارستان- ایرنا- کار بهسازی و تعمیر بخش هایی از ۲ اثر تاریخی و گردشگری شهر لار مرکز لارستان فارس که در اثر گذشت زمان و همچنین دخالت های انسانی و خشم طبیعت با تخریب و فرسودگی روبرو شده به همت شهرداری لار و با هماهنگی اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گرشگری لارستان در حال انجام است.

شهردار لار روز یکشنبه در  این زمینه گفت: این ۲ اثر تاریخی شامل ساباط حاج غلامرضا معتمد واقع در محله کوی گاله شهر و همچنین خانه تاریخی (محمودی) در شهر قدیم لار است.

نواز شریفی لاری  در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: میزان اعتبار پیش بینی شده برای بازسازی و مرمت این دو اثر تاریخی که از محل درآمدهای شهرداری تامین شده ،افزون بر ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال است.

وی تصریح کرد: مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال هم از سوی ورثه مرحوم حاج غلامرضا معتمد برای مرمت این اثر تاریخی تامین شده است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی برای مرمت و بازسازی ساباط تاریخی حاج معتمد شامل جداره سازی بنا است، گفت: این ساباط با سبک معماری لاری، با طاق هشت و پنج ساخته شده و در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مرمت ۲ بنای تاریخی و گردشگری شهر لار در حال انجام است

تعریف ساباط

تعاریف و برداشت های مختلفی از نقش ساباط ها در سیر تحولات تاریخی شده است اما مهمترین تعریف و هدف از ساخت ساباط ها این است که برای آسایش و رفاه بیشتر افراد و رهگذران ساخته می شدند.

رهگذرانی که از ساباط‌ها عبور می‌کردند دیگر در معرض تابش نور خورشید قرار نداشتند و می‌توانستند برای رفع خستگی خود، لحظاتی در سایه استراحت و توقف کنند.

بنابراین مهم‌ترین کارکرد ساباط‌ها، تامین آسایش برای رهگذران بوده است، یعنی ایجاد یک فضای نیمه‌باز در طول گذر، با کیفیت فضایی بالاتر، که می‌تواند نقطه‌ی مکثی برای عابران پیاده باشد.

اما از کارکردهای دیگر ساباط می‌توان به تامین امنیت، تعریف حریم، استحکام بنا، یکپارچگی شهر، افزایش اعیان و جایگزین درختان نیز اشاره کرد.

مرمت خانه تاریخی (محمودی) لار

نواز شریفی لاری با اشاره به خانه تاریخی (حاج محمودی) یکی دیگر از آثار و بناهای باستانی و ارزشمند شهر لار نیز گفت: کار بازسازی و ساماندهی این اثر هم با هماهنگی میراث فرهنگی و از اواخر اسفندماه ۱۴۰۰ آغاز شده است.

وی بیان کرد: عملیات اجرایی برای ساماندهی و مرمت این اثر تاریخی شامل تعمیر بخش هایی از پشت بام و آشپزخانه و نیز قسمت هایی از نمای بیرونی این بنا است که مبلغ اولیه برای اجرای آن افزون بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیوون ریال پیش بینی شده است.

به گفته نواز شریفی این خانه تاریخی هم اینک در تملک شهرداری لار و سالانه نیز مبلغی برای مرمت و صیانت از این اثر باستانی هزینه می شود.  

این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۸۶۷۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مرمت ۲ بنای تاریخی و گردشگری شهر لار در حال انجام است

قلعه اژدها پیکر (دژ اشکانی- ساسانی)، مقبره مادر نادرشاه، بازار قیصریه، کاروان سراهای نو و گلشن و باغ نشاط نیز از جمله آثار تاریخی واقع در شهر قدیمی لار است که دست طبیعت و دخالت‌های انسانی و البته بی مهری و نبود اعتبار لازم، این بناهای تاریخی را در معرض خطر نابودی قرار داده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لارستان پیش تر به ایرنا گفته بود که بارش‌های سیل آسای دی ماه سال ۱۴۰۰ افزون بر ۳۰ میلیارد ریال به آثار تاریخی این شهرستان خسارت وارد کرد.

لارستان بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی دارد که تاکنون ۲۵۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha