**نقطه پایان دولت عمرانخان؛ قوه قضاییه پاکستان واکنش نشان داد
به دنبال تحولات سریع مرتبط با جنجال سیاسی میان دولت و اپوزیسیون پاکستان، پس از رد طرح عدم اعتماد «عمرانخان» از سوی مجلس ملی و دستور ریاست جمهوری پاکستان برای انحلال پارلمان، قوه قضاییه این کشور به موضوع منحل شدن مجلس ورود کرد؛ این درحالی است که کابینه دولت پاکستان نیز منحل شد.
لحظاتی پس از انحلال پارلمان ملی پاکستان وزیر اطلاع رسانی این کشور منحل شدن رسمی کابینه دولت را نیز اعلام کرد.
نخست وزیر پاکستان با تاکید بر مقابله با توطئههای خارجی از مردم خود خواست تا برای انتخابات عمومی آینده آماده شوند.
در همین حال دیوان عالی پاکستان در واکنش به تصمیم ریاست مجلس در نحوه استفاده از اختیارات خود برای رد طرح عدم اعتماد علیه نخست وزیر و سپس انحلال پارلمان از سوی ریاست جمهوری واکنش نشان داد.
**العامری در دیدار سفیر انگلیس: از دخالتهای مداوم شما در روند سیاسی عراق مطلعیم
«مارک برایسون ریچاردسون» سفیر انگلیس در بغداد روز گذشته در دفتر «هادی العامری» با رئیس ائتلاف الفتح دیدار کرد و العامری به او گوشزد کرد که از دخالت های انگلیسی ها در روند سیاسی عراق خبر دارد.
بیانیه امروز یکشنبه دفتر هادی العامری حاکی است که او ریچاردسون را در دفتر خود پذیرفته و با او درباره روند سیاسی عراق بحث کرده است.
رئیس ائتلاف الفتح به سفیر انگلیس گفته است: اطلاعاتی مستند به طرف های اطلاعاتی خارجی داریم که دخالت مستمر شما در اوضاع سیاسی عراق را ثابت می کند. ما بر این باوریم که ثبات عراق، ثبات منطقه است و همه باید به خاطر ثبات منطقه درباره بن بست سیاسی عراق فکری کنند.
وی ادامه داد که از سال ۲۰۰۳ تاکنون، فرایند سیاسی عراق بر ۳ عامل اصلی توافق، شراکت و تعادل استوار بوده است.
**تشدید آماده باش رژیم اشغالگر قدس همزمان با تعقیب کارگران فلسطینی
رسانه های رژیم صهیونیستی صبح امروز یکشنبه گزارش دادند این رژیم با تشدید آماده باش، دو گردان به گاردهای مرزی در امتداد خط تماس در کرانه باختری اضافه کرده است تا با کارگران فلسطینی که از کرانه باختری برای کار به سرزمینهای اشغالی می روند، مقابله کنند.
سربازان رژیم اشغالگرقدس صبح امروز کارگران فلسطینی را در این منطقه، در نزدیکی گذرگاه جباره و روستای فرعون در مجاورت شهرهای مثلث جنوبی بهویژه شهر طیبه تحت تعقیب قرار داده و در گذرگاه شاماء در منطقه الخلیل به سمت آنها گاز اشک آور و بمب صوتی پرتاب کردند.
نظامیان صهیونیستی همچنین اقدام به برپایی گشتهای نظامی در نزدیکی دیوار جداکننده در شهر بقاع غربی و روستای برطعه در داخل سرزمینهای فلسطینی کردند.
**ترامپ توافق هستهای ایران را دستاویز انتقاد از دولت بایدن قرار داد
دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی را که سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود، دستاویز انتقاد از دولت جو بایدن رییس جمهوری فعلی آمریکا قرار داد.
ترامپ در جریان یک سخنرانی در ایالت میشیگان دولت بایدن را بخاطر بازبینی در بازگشت به توافق هسته ای ایران به شدت نقد کرد.
بر اساس گزارش تارنمای شبکه نیوزمکس، رییس جمهوری سابق آمریکا با اشاره به نقش چین و روسیه در مذاکرات وین گفت: روسیه با چین به عنوان پشتیبان در مورد توافق هسته ای مذاکره می کنند، چقدر این کشور(آمریکا) احمق است.
به نوشته این رسانه آمریکایی، نمایندگان چین و روسیه در مذاکرات وین نقش پر رنگی را ایفا کردند و در برخی موارد ابتکار عمل را بمنظور سوق دادن طرفین به یک توافق خوب به دست گرفتند.
**اتحادیه اروپا تحریمهای بیشتری علیه روسیه اعمال میکند
اتحادیه اروپا پس از اتفاقاتی که در منطقه بوچا در نزدیکی کی یف توسط نیروهای روسیه به وقوع پیوست، تحریم های بیشتری را علیه مسکو اعمال می کند.
شارل میشل رییس شورای اروپا امروز در صفحه توئیتر خود نوشت که از تصاویر "جنایات" رخ داده توسط ارتش روسیه در منطقه آزاد شده بوچا در نزدیکی کی یف متاثر شده است.
وی اشاره کرد که اتحادیه اروپا به اوکراین و سازمان های غیر دولتی در جمع آوری شواهد برای پیگرد قانونی در دادگاه های بین المللی کمک می کند.
میشل در انتهای پیام خود از تحریم های بیشتر اتحادیه اروپا و حمایت این بلوک از اوکراین خبر داد.
رسانههای غربی امروز با انتشار تصاویری از یک شهر در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه حین خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار می دهند.
**استقبال مسلمانان اندونزی از ماه رمضان
اندونزی که بزرگترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جای داده است، با کمرنگ شدن محدودیت های کرونایی ماه رمضان را با حضور تعداد زیادی از نمازگزاران در مسجد بزرگ جاکارتا آغاز کرد.
با کاهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا و رفع محدودیت های کرونایی در اندونزی، این کشور به عنوان بزرگترین کشور با اکثریت مسلمان در جهان، با جمعیتی بزرگ به استقبال ماه رمضان رفت.
هزاران نفر پس از غروب آفتاب روز شنبه در مسجد استقلال واقع در پایتخت این کشور گردهم آمدند تا نماز ویژه «تراویح» را که در طول ماه رمضان برگزار می شود، اقامه کنند. در طول این مراسم استفاده از ماسک و گذرنامه کرونایی برای ورود اجباری بود.
نماز تراویح به نمازهایی اطلاق میشود که مسلمانان سنی مذهب در شبهای ماه رمضان به جماعت میخوانند. این نماز پس از نماز عشاء خوانده میشود. در بین اهل سنت رسم است که هر شب یک جزء قرآن را در این نمازها تلاوت کنند تا در پایان ماه رمضان، قرآن ختم شود.
**انفجار در مرکز تبادل ارزهای خارجی کابل
انفجاری مهیب و قدرتمند در یکی از بزرگترین مراکز تبادل ارزهای خارجی در کابل روی داد.
وزارت داخلی افغانستان اعلام کرد: انفجاری بزرگ و مهیب در منطقه «سرای شهزاده» در یکی از بزرگترین و پرازدحام ترین مراکز تبادل ارزهای خارجی کابل امروز صبح اتفاق افتاد.
این وزارتخانه افزود: بمبی دست ساز توسط شخصی که قصد دزدی داشته به داخل این مرکز و در طبقه اول ساختمان پرتاب شده است. تحقیقات بر روی این حادثه آغاز شده است.
در میان قربانیان این حادثه زنان نیز بودند. هنوز آمار تلفات این حادثه مشخص نشده است اما دستکم ۱۰ نفر مجروح شدند که در شرایط وخیمی به سر می برند.
**ادامه ناآرامی ها در سریلانکا؛ رسانه های اجتماعی مسدود شدند
سازمان جهانی نظارت بر اینترنت (NetBlocks) روز یکشنبه اعلام کرد در پی اعمال مقررات منع آمد و شد برای مقابله با ناآرامی های فزاینده در بحبوحه بحران اقتصادی بی سابقه سریلانکا، دولت این کشور دسترسی به پلتفرم های اصلی رسانه های اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر را هم محدود کرده است.
نت بلاکز روز یکشنبه در توییتی نوشت: «دادههای شبکه نشان میدهد سریلانکا یک خاموشی سراسری بر رسانههای اجتماعی اعمال کرده و به دنبال اعلام وضعیت اضطراری در بحبوحه اعتراضات گسترده، دسترسی به پلتفرمهایی از جمله توییتر، فیسبوک، واتساپ، یوتیوب و اینستاگرام را محدود کرده است.»
یک افسر ارشد پلیس مستقر در کلمبو، پایتخت سری لانکا، محدودیت های اعمال شده بر رسانه های اجتماعی را تایید کرد. نیهال تالدووا، ناظر ارشد پلیس کلمبو به رویترز، گفت: «این رسانه های اجتماعی به دستور کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سریلانکا مسدود شده اند.»
**تازهترین نظرسنجی انتخابات فرانسه؛ لو پن سایه به سایه در تعقیب مکرون
تازهترین نظرسنجی در مورد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه از کاهش فاصله «امانول مکرون» رئیس جمهوری فعلی و با اصلیترین رقیب خود یعنی خانم «مارین لو پن» حکایت دارد.
تازهترین نظرسنجی که نتیجه آن امروز (یکشنبه) یک هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه منتشر شده، بخت پیروزی مکرون و لو پن را در دور نخست، به ترتیب ۲۷ و ۲۲ درصد نشان میدهد.
برپایه این گزارش، به نظر میرسد که افزایش ۵ پلهای محبوبیت مکرون در ماه مارس بهدلیل تاثر ثانویه بروز جنگ در اوکراین، دیگر از میان رفته است. محبوبیت مکرون در دو هفته اخیر ۲.۵ درصد کاهش یافته و محبوبیت رقیب در این مدت تغییر چندانی نداشته است.
**رکورد شکنی آمار مبتلایان به کرونا در چین
چین روز یکشنبه مجموعا ۱۳ هزار و ۲۸۷ مورد جدید ابتلای روزانه به کرونا را برای ۱۳ فروردین گزارش کرد که بالاترین میزان از بهمن سال گذشته محسوب می شود. اکثر مبتلاشدگان از شمال شرقی استان جیلین و مرکز مالی شانگهای هستند که عملاً منجر به قرنطینه کل شهر شده است.
مقامات بهداشت ملی چین اعلام کردند که این کشور در روز گذشته ۱۵۰۶ مورد تایید شده ویروس داشته که نسبت به روز گذشته ۲ هزار و ۱۲۹ مورد کاهش داشته است.
اما تعداد موارد جدید بدون علامت که چین آنها را به عنوان موارد تایید شده طبقه بندی نمی کند، در روز شنبه به ۱۱ هزار و ۷۸۱ نفر رسید و در مقایسه با روز قبل ۷هزار و ۸۶۹ مورد افزایش نشان می دهد.
از میان موارد تایید شده جدید، ۱۴۵۵ مورد به صورت محلی منتقل شده که ۹۵۶ مورد از جیلین و ۴۳۸ مورد از شانگهای شناسایی شده است.
**گازپروم: صادرات گاز از خاک اوکراین ادامه دارد
شرکت روسی گازپروم اعلام کرد: مطابق معمول، صادرات گاز به اروپا از خاک اوکراین ادامه دارد.
شرکت گازپروم در بیانیه ای تصریح کرد: این شرکت همچنان به صادرات گاز به خریداران اروپایی از خاک اوکراین ادامه داده و بیش از ۱۰۸ میلیون متر مکعب گاز را روز یکشنبه صادر کرد.
قرارداد صادرات گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین شامل صادرات حدود ۱۰۹.۶ میلیون متر مکعب گاز در روز یا ۴۰ میلیارد متر مکعب تا پایان سال ۲۰۲۲ است.
این در حالی است که کشورهای حوزه دریای بالتیک از توقف واردات گاز طبیعی روسیه از ابتدای ماه آوریل (۱۲ فروردین) خبر دادند.
**تداوم کمبود دارو در روسیه در پی تشدید تحریمهای غرب
با تشدید تحریم های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ در اوکراین، گزارش ها حاکی از کمبود دارو به ویژه انواع حیاتی در این کشور است.
در پی حمله روسیه به اوکراین و آغاز تحریم های شدید غرب، روسیه با کمبود دارو مواجه شده است.
هشدار نسبت به کمبود دارو در این کشور در اوایل ماه مارس (اوایل اسفند) ابتدا از طریق پیام میان مردم رد و بدل می شد و سپس پای آن به رسانه های اجتماعی کشیده شد که از مردم این کشور می خواست پیش از شدت گرفتن تحریم های غرب، داروهای حیاتی و مورد نیاز خود را خریداری کنند.
کارشناسان و مقامات بهداشتی در روسیه می گویند که کمبود دارو موقتی بوده و به دلیل هجوم مردم برای خرید دارو و مشکلات لجستیکی برای تامین کنندگان به دلیل تحریم ها پدیدار شده است. اما برخی همچنان نگران ناپدید شدن دارو در بازار هستند.
**نزدیکی دیدگاههای جریان صدر و چارچوب هماهنگی در خصوص تشکیل دولت
یک عضو ائتلاف «دولت قانون» به ریاست نوری المالکی امروز یکشنبه همزمان با تعیین تاریخ انتخاب رئیس جمهور، از نزدیک شدن دیدگاههای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق و جریان صدر در خصوص تشکیل دولت خبر داد.
«محمد الزیادی» یکی از اعضای ائتلاف دولت قانون در بیانیهای گفت: «مقتدی صدر رهبر جریان صدر، اکنون فرصتی برای یک راه حل سیاسی فراهم کرده است که با ائتلاف توافقی و دولت اکثریت متفاوت است».
وی افزود: «همه به سمت تشکیل دولتی خواهیم رفت که مشارکت همه احزاب و جریانها را در این دولت از طریق مذاکراتی که اکنون در جریان است، تضمین کند».
عضو ائتلاف دولت قانون عراق تأکید کرد: «همه احزاب و جریانهای سیاسی عراق در حال انتخاب رئیس جمهور هستند، نه نخست وزیر و گام دیگر تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمان خواهد بود».
**گفت وگوهای دفاعی و نظامی امارات با اسرائیل
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته که با همتای اماراتی خود در مورد تقویت روابط دوجانبه بین تل آویو و ابوظبی به ویژه در سطوح دفاعی و نظامی بحث و تبادل نظر کرده است.
بنی گانتس در صفحه تویتر خود نوشت: «امروز عصر (شنبه) با محمد بن احمد البواردی همتای اماراتی خود، صحبت کردم».
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی افزود: «در جریان گفتوگو بر تعهد خود برای تعمیق و گسترش روابط بین نهادهای دفاعی تأکید کردم».
**ادامه تنش بین آرژانتین و انگلیس بر سر جزایر فالکلند
همزمان با چهلمین سالگرد آغاز جنگ آرژانتین و انگلیس بر سر مجمعالجزایر فالکلند، دولت آرژانتین بار دیگر بر حق حاکمیت خود بر این منطقه تاکید کرد و از انگلیس خواست تا حضور نظامی خود در این جزایر را کنار بگذارد.
آلبرتو فرناندز رئیسجمهوری آرژانتین در مراسم رسمی بزرگداشت جانباختگان درگیریهای سال ۱۹۸۲میلادی میان آرژانتین و انگلیس از این کشور خواست تا از قطعنامههای سازمان ملل پیروی کند و به "راهحلی از طریق مذاکره و صلحآمیز" متوسل شود.
رئیس دولت آرژانتین تاکید کرد: ما از انگلیس میخواهیم که حضور نظامی غیر موجه و بیش از حد خود در این جزایر را کنار بگذارد. حضور نظامی که "جز ایجاد تنش در منطقهای که به عنوان منطقه صلح و همکاری بینالمللی شناخته میشود، در پی ندارد".
**عفو بینالملل: تصمیم ترکیه برای انتقال پرونده خاشقچی به عربستان سعودی عامدانه است
سازمان عفو بین الملل طی بیانیه ای، تصمیم ترکیه برای انتقال پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار به عربستان سعودی را که بازتاب گسترده ای هم در منطقه و رسانه های بین المللی داشت، محکوم کرد.
"انیس کالامار"، دبیرکل عفو بین الملل دراین بیانیه آورده است: امروز روز سیاهی برای کسانی است که بیش از سه سال برای اجرای عدالت در پرونده قتل جمال خاشقچی مبارزه کردند، ترکیه با انتقال این پرونده به عربستان ، آگاهانه و عامدانه، رسیدگی به این قتل را به دستان عاملان این جنایت می سپارد .
کالامار افزود: عربستان سعودی بارها از همکاری با دادستان ترکیه برای رسیدگی به این پرونده خودداری کرده است و واضح است که هیچ دادگاه سعودی نمیتواند عدالت را دراین زمینه محقق کند.
طارق بهان، مدیر کمپینهای عفو بینالملل در ترکیه نیز گفت: ترکیه عمداً و به میل خود پرونده را به جایی (ریاض) میفرستد که حتما بر حقایق پرونده سرپوش گذاشته می شود.
**کشورهای حوزه بالتیک واردات گاز از روسیه را متوقف کردند
کشورهای حوزه دریای بالتیک از توقف واردات گاز طبیعی روسیه از ابتدای ماه آوریل (۱۲ فروردین) خبر دادند.
«اولدیس باریس» مدیر عامل شرکت Conexus Baltic Grid به رادیو لتونی، گفت: گاز طبیعی روسیه از تاریخ مذکور دیگر به لتونی، استونی و لیتوانی منتقل نمی شود.
این مسئول شرکت گاز لتونی افزود: از سال ها پیش کشور ما تصمیماتی اتخاذ کرده که امروز بر مبنای آن می توانیم بدون مشکل ارتباط انرژی با کشور متخاصم را قطع کنیم.
باریس افزود: اگر ما قادر هستیم چنین تصمیمی بگیریم دیگر کشورهای اروپایی نیز می توانند چنین کنند.
بر پایه این گزارش، کشورهای حوزه دریای بالتیک ازاین پس گاز خود را از ذخایر زیرزمینی گاز لتونی تامین خواهند کرد.
**احتمال دیدار زلنسکی و پوتین
دیوید آرخامیا مذاکره کننده ارشد اوکراین در مذاکرات با روسیه گفت، ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین روسای جمهور اوکراین و روسیه به احتمال زیاد در ترکیه با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
با توجه به اظهارات این مقام اوکراینی، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز جمعه با همتایان روسیه و اوکراینی خود گفت وگو کرده و آنها برای برگزاری یک دیدار در آیندهای نزدیک اعلام آمادگی کردهاند.
آرخامیا شنبهشب ادامه داد: هنوز زمان و مکان این دیدار مشخص نشده است، اما به احتمال زیاد دیدار زلنسکی و پوتین در استانبول یا آنکارا برگزار خواهد شد.
**تصمیم انگلیس به تجهیز اوکراین با موشکهای ضد کشتی
نخست وزیر انگلیس درنظر دارد موشک های ضد کشتی در اختیار اوکراین قرار دهد تا با کشتی های جنگی روسیه مقابله و از حملات آبی – خاکی به سراسر دریای سیاه جلوگیری کند.
بوریس جانسون به کابینه خود گفته است می خواهد نیروی دریایی و دفاع ساحلی اوکراین را با تسلیحات ضد تانک انگلیسی تجهیز کند.
انگلیس از قبل از تهاجم روسیه به اوکراین، سلاح ضد تانک شامل موشک های NLAW (سلاح ضد تانک سبک و نسل بعدی) را به اوکراین ارسال کرده است. اما زلنسکی خواستار دستیابی به تسلیحات ضد کشتی از جمله موشک های هارپون مورد استفاده از سوی نیروی سلطنتی انگلیس است.
**کشت خشخاش در افغانستان ممنوع شد
ملاهبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان طی فرمانی کشت خشخاش ، کوکنار و انواع گیاه مخدر در افغانستان را ممنوع اعلام کرد.
به گفتە طالبان اگر کسی از این فرمان تخلف کند، کشت وی تخریب و با او برخورد خواهد شد.
انعام الله سمگانی، سخنگوی طالبان روز یکشنبه ١۴ فروردین (٣ آوریل) در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت کشت انواع مواد مخدر در افغانستان به صورت مطلق ممنوع است.
**۶ کشته و ۹ مجروح در تیراندازی کالیفرنیای آمریکا
پلیس ساکرامنتو گفته که حادثه تیراندازی بامداد امروز یکشنبه در مرکز این شهر در ایالت کالیفرنیای آمریکا، ۶ کشته و ۹ مجروح برجاگذاشت، هر چند هویت قربانیان این حادثه هنوز مشخص نشده است.
در تصاویر ویدیویی منتشر شده در شبکه توئیتر، مردم در حال دویدن در خیابان با صدای تیراندازی شدید در پس زمینه به همراه چند دستگاه آمبولانس که به صحنه تیراندازی اعزام شده اند، دیده می شود.
پلیس جزئیان اندکی درباره شرایط این تیراندازی منتشر کرده، اما گفته حضور گسترده پلیس در این مکان ادامه خواهد یافت و تیراندازی هنوز پایان نیافته است.
نظر شما