آمریکا با فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به بلغارستان موافقت کرد

تهران-ایرنا- وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با فروش هفت فروند جنگنده اف-۱۶ به ارزش ۱.۶۷ میلیارد دلار به بلغارستان موافقت کرد.

به گزارش ایرنا از "الجزیره"، آژانس همکاری دفاعی امنیت آمریکا دوشنبه‌شب گفت: این فروش توانایی بلغارستان برای مقابله با تهدیدهای فعلی و آتی را بهبود بخشیده و نیروی هوایی این کشور را قادر به استقرار جنگنده‌های مدرن در منطقه دریای سیاه می‌کند. 

تایید فروش این جنگنده‌ها به بلغارستان در میان افزایش گمانه زنی‌ها در خصوص ارائه جنگنده‌های میگ ۲۹ به اوکراین از سوی یکی از متحدان آمریکا در ناتو و جایگزینی آن‌ها با جنگنده‌های آمریکایی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه اوکراین پیش از این اعلام کرده بود که واشنگتن اطمینان داده که با مساله انتقال هواپیمای جنگی لهستان به اوکراین مخالفتی ندارد. 

ناوگان نظامی اوکراین منحصراً از جنگنده‌های قدیمی شوروی از انواع میگ ۲۹ و سوخو ۲۷ و همچنین جنگنده بمب افکن‌های سوخو ۲۵ تشکیل شده است. به همین دلیل خلبانان نظامی اوکراین تنها می‌توانند بدون آموزش از عهده خلبانی این جنگنده‌ها برآیند. 

از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک (ناتو) تنها اعضای قدیمی پیمان ورشو به شکل رسمی هواپیماهای روسی در اختیار دارند. به شکل ویژه نیز جنگنده‌های میگ ۲۹ به نیاز اوکراین پاسخ می‌دهد. این جنگنده به نیروهای اوکراین اجازه می‌دهد که در زمینه تسلط بر آسمان با روس‌ها رقابت کنند. 

اسلواکی ۱۴، بلغارستان ۱۱ و لهستان ۲۸ فروند میگ ۲۹ در اختیار دارند. اما رضایت این کشورها به تحویل این جنگنده‌ها یعنی پذیرفتن خطر چرا که تحویل جنگنده‌ها به اوکراین می‌تواند «مشارکت فعال در جنگ» قلمداد شود. 

از میان این کشورها تنها لهستان مشخصا اعلام کرده بود که حاضر است جنگنده‌های خود را برای انتقال به اوکراین تحویل آمریکا بدهد. 

وزیر امور خارجه لهستان اعلام کرده بود دولت این کشور آماده است تا تمامی جنگنده‌های میگ-۲۹ خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بصورت رایگان به پایگاه هوایی رامشتاین اعزام کرده و آن‌ها را در اختیار دولت آمریکا قرار دهد. 

پنتاگون در نخستین واکنش به این پیشنهاد آن را رد کرده بود.

«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته بود که پیشنهاد لهستان برای تحویل جنگنده‌ها به پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان، چشم‌انداز نگران‌کننده خروج آن‌ها از یک پایگاه متعلق به آمریکا و ناتو برای پرواز به حریم هوایی مورد مناقشه با روسیه در جنگ اوکراین را افزایش داده است. 

کربی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما به مشورت با لهستان و دیگر متحدان ناتو درباره این موضوع و چالش‌های لجستیکی دشوار ادامه خواهیم داد، اما معتقدیم که پیشنهاد لهستان قابل قبول نیست. برای ما روشن نیست که دلیل اساسی برای آن وجود داشته باشد. 

 «ویکتوریا نولند» معاون وزیر خارجه آمریکا نیز پیشنهاد لهستان را «تعجب آور» خواند و گفت: از نظر من، از قبل با ما مشورت نشده بود که آن‌ها قصد دارند این هواپیماها را به ما تحویل دهند. 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha