ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه به وقت محلی در شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی کرد و پس از سخنرانی او، ویدئویی تکان دهنده از خشونت ها علیه زنان، کودکان و مردان کشته شده در جنگ اوکراین برای اعضای این شورا نمایش داده شد.
این ویدئو، اجساد سوخته و قربانیان در گورهای دسته جمعی را نشان می داد و نیروهای روسیه را متهم به انجام این جنایات می کرد.
این ویدئوی ۹۰ ثانیهای که مردگان نیمه پوشیده در گورهای کم عمق، اجساد در حیاط یک خانه و افراد کشته شده با دستهای بسته را نشان میداد، دقایقی پس از سخنرانی ویدیوئی زلنسکی در شورای امنیت پخش شد.
سفیر روسیه در سازمان ملل عصر دوشنبه به وقت محلی فیلم هایی را به خبرنگاران نشان داد که تصاویر و فیلم های منتشره از سوی اوکراین از بوچا را به صورت صحنهسازی نشان میداد.
وی افزود فیلمهایی که به ویژه در ارتباط با بوچا ارائه شده، بدون شک صحنهسازی شده است. ما شواهد بیشتری ارائه خواهیم کرد.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه نیز در نشست شورای امنیت اظهار داشت در طول کنترل شهر بوچای اوکراین توسط نیروهای روسیه، حتی یک غیرنظامی متحمل هر گونه خشونتی نشده است.
سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خطاب به زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت: روسیه اتهامات بی اساس علیه ارتش روسیه را به وجدان شما واگذار می کند. هیچ شاهد عینی این اتهامات را تایید نکرده است.
سفیر دولت ولادیمیر پوتین افزود، اجسادی که خبرنگاران یافته اند، بعد از خروج نیروهای روسیه بوده است.
رسانههای غربی ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه حین خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند.
کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا در اوکراین را رد می کند.
به گزارش اسپوتنیک، (دولت) «کی یف» و رسانه های اوکراینی تصاویر ویدیویی را از شهر بوچا در شمال اوکراین نشان داده اند که در آن اجساد کشته شدگان دیده می شود. کی یف روسیه را دراین رابطه مقصر دانسته درحالی که مسکو این اتهامات را به شدت محکوم و تقبیح می کند و به این موضوع اشاره دارد که نیروهای روسی چند روز قبل از این شهر عقب نشسته اند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین و واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما