به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی فیز، مطالعه این محققان به سرپرستی جیمز تور شیمیدان دانشگاه رایس آمریکا (واقع در هیوستون تگزاس) نشان داد که گرم کردن پسماند پلاستیک با افزودن پتاسیم استات منجر به تولید ذرات نانومتخلخل میشود که دی اکسید کربن را جذب میکنند.
آنها همچنین در گزارش کاملی از این دستاورد در نشریه جامعه شیمی آمریکا تایید کردند این ذرات قابل استفاده برای جداسازی دیاکسید کربن از گاز خروجی گازهای دودکش است.
این مواد ساخته شده از پسماند پلاستیک را میتوان در لولههای دودکش نیروگاهها جاسازی کرد تا میزان زیاد دیاکسید کربن که معمولا وارد اتمسفر میشود از گازهای دیگر جدا کرد.
تور شیمیدان دانشگاه رایس آمریکا گفت: این راهی بسیار عالی است تا یک مشکل زیستمحیطی یعنی پسماند پلاستیکی مشکل دیگری یعنی انتشار گاز دیاکسیدکربن را حل کند.
وی افزود: فرآیند فعلی تجزیه پلاستیک به نام پیرولیز (فرآیندی ترموشیمیایی که طی آن مواد آلی در اثر گرما تجزیه میشوند) مشهور به بازیافت شیمیایی گاز، پارافین و روغن تولید می کند و کربن به عنوان فراورده جانبی آن قابل استفاده نیست.
اما تجزیه پلاستیک با پتاسیم استات موجب تولید ذرات متخلخلی می شود که تا ۱۸ درصد از وزن خود را در برابر دی اکسید کربن در دما اتاق حفظ می کنند.
علاوه بر این در حالی که بازیافت شیمیایی متداول در پسماندهای پلیمری دارای محتوای کربن تثبیت شده برای تولید جذب کننده دی اکسید کربن شامل پروپروپیلین و پلی اتیلین با چگالی بالا و پایین (بیشترین نوع پلاستیک در پسماندهای شهری) مفید نیست، این پلاستیک ها به طور خاص برای جذب دی اکسید کربن بعد از عبور از پتاسیم استات بسیار خوب عمل می کنند.
محققان برآورد می کنند هزینه جذب دی اکسید کربن از یک منبع تولیدکننده مانند برای هر تن ۲۱ دلار باشد که بسیار ارزان تر از روش متداول فعلی با استفاده از حلال های آمینی با هزینه ۸۰ تا ۱۶۰ دلاری در هر تن برای جداسازی کربن است.
نظر شما