به گزارش ایرنا، بوریس جانسون روز چهارشنبه در جریان بازدید از بیمارستانی در منطقه «ولوین گاردن» ادعا کرد: وقتی به آنچه در بوچا رخ می دهد نگاه می کنید چیزی کمتر از نسل کشی نیست. به همین خاطر است که شاهد واکنشها در این زمینه هستیم و جامعه بینالملل دوباره در جهت اعمال تحریمها و مجازاتهای بیشتر علیه رژیم ولادیمیر پوتین حرکت خواهد کرد.
شماری از رهبران جهان نیز حوادث بوچا را به عملیات ویژه روسیه در اوکراین نسبت داده و مسکو را محکوم کردند. در همین پیوند پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان اظهار داشت: ظلم به طور فزاینده ای علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان بی دفاع رو به افزایش است. آنها قربانیانی هستند که خون بی گناه شان ملتماسه می خواهد: این جنگ را متوقف کنید و بگذارید سلاح ها بی صدا شوند. کشتار و ویرانی را متوقف کنید.
همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در ۱۴ فروردین (۳ آوریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت از کنترل نیروهای روسیه، انتشار تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابانهای شهر بوچا جهان را بهتزده کرد. رسانههای غربی با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند.
کرملین اما روز سه شنبه اعلام کرد اتهامات مطرح شده از سوی غرب مبنی بر اینکه نیروهای روسی با کشتن غیرنظامیان در بوچا مرتکب جنایات جنگی شده اند، ساختگی است تا ارتش روسیه را بدنام کنند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به تصاویر منتشر شده در بوچا گفت: چنین نمایش تراژیک تنها برای بدنام کردن روسیه و نظامیان این کشور طراحی شده است.
پسکوف با اشاره به سخنان جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که روسیه را به جنایات جنگی در بوچا متهم کرد و همچنین بیانیه های ضد و نقیض پنتاگون در این خصوص، خواستار تحقیق یک مرجع بیطرف در این زمینه شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما