به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو، بانک توسعه آسیایی که بانکی چندجانبه در مانیل فیلیپین است، در گزارش چشم انداز سال ۲۰۲۲ خود اعلام کرد که کشورهای در حال توسعه آسیا- گروه متشکل از ۴۵ اقتصاد آسیایی به جز ژاپن، استرالیا و نیوزیلند- رشدی ۵.۲ درصدی خواهند داشت و این رشد در سال ۲۰۲۳ نیز به ۵.۳ درصد خواهد داشت. دلیل این رشد نیز افزایش تقاضای داخلی و رشد صادرات خواهد بود.
با وجودی که کشورهای در حال توسعه در قاره آسیا به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ رشدی ۰.۸ درصدی داشتند اما در سال ۲۰۲۱، این رقم به ۶.۹ درصد افزایش یافت.
آلبرت پارک رییس اقتصاددانان بانک توسعه آسیایی تصریح کرد: بحران اوکراین منجر به نوعی بی اعتمادی، اختلال در تجارت جهانی و افزایش قیمت جهانی کالاها از جمله انرژی و مواد غذایی شده است.
وی از کشورهای در حال توسعه در آسیا خواست تا به دقت تحولات جنگ اوکراین را تحت نظر داشته و سیاست هایی را برای کاهش آثار آن در نظر بگیرند.
بانک توسعه آسیایی همچنین در گزارش خود اعلام کرد که تشدید سیاست پولی فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا، ظهور احتمالی انواع کشنده تر ویروس کووید-۱۹ و اختلالات مرتبط با شیوع فعلی سویه امیکرون در چین خطراتی را برای چشم انداز اقتصادی منطقه ایجاد می کنند.
از سوی دیگر نرخ تورم در کشورهای مورد اشاره، در سال ۲۰۲۲ برابر با ۳.۷ خواهد بود و در سال ۲۰۲۳ نیز تنها ۰.۶ درصد کاهش یافته و به ۳.۱ درصد خواهد رسید.
براساس گزارش این نهاد اقتصادی، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۲ برابر با ۵ درصد و در سال ۲۰۲۳ نیز ۴.۸ درصد خواهد بود. صادرات این کشور نیز همچنان افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر، اقتصاد هند به عنوان دومین اقتصاد بزرگ این منطقه، در سال ۲۰۲۲ رشدی ۷.۵ درصدی را به ثبت خواهند رساند که در سال ۲۰۲۳ با رشدی هشت درصدی دنبال خواهد شد.
از سوی دیگر میانمار که در سال ۲۰۲۱ و به دلیل کودتای نظامی عقب گردی ۱۸.۴ درصدی داشت، ۰.۳ درصد دیگر نیز در سال جاری کاهش در اقتصاد ملی اش را تجربه خواهد کرد. خروج شرکت های خارجی از میانمار شرایط اقتصادی در این کشور آسیای جنوب شرقی را بدتر نیز خواهد کرد.
نظر شما