به گزارش ایرنا، در این نشست سران چارچوب هماهنگی و اعضای اتحادیه میهنی کردستان عراق، بر سر تشکیل کمیته پنج نفره برای اجرایی شدن طرح چارچوب هماهنگی، توافق کردند.
کمیته پنج جانبه مورد توافق در این شامل همه ارکان ائتلاف چارچوب هماهنگی و همپیمانان یعنی نمایندگان «چارچوب هماهنگی شیعی، اتحادیه میهنی کردستان عراق، ائتلاف العزم، مستقلها و ائتلاف بابلیون» است.
بر این اساس، هر کدام از طرفهای حاضر در چارچوب هماهنگی و همپیمانان نمایندهای در کمیته مذکور تعیین میکنند و این کمیته چشم انداز تشکیل دولت و برنامه حکومتی را بررسی خواهد کرد.
کمیته ۵ جانبه مورد توافق در جلسه برگزار شده در منزل بافل طالبانی شامل همه ارکان ائتلاف چارچوب هماهنگی و همپیمانان یعنی نمایندگان «چارچوب هماهنگی شیعی، اتحادیه میهنی کردستان عراق، ائتلاف العزم، مستقل ها و ائتلاف بابلیون» است.
روسای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق نیز عصر سهشنبه در منزل هادیالعامری رئیس ائتلاف الفتح نشستی برگزار کردند و آخرین تحولات سیاسی این کشور و نتایج رایزنیهای اخیر چارچوب هماهنگی با احزاب سیاسی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعه عراق چند روز پیش، در بیانیهای پیشنهاد خود برای رهایی این کشور از بنبست سیاسی کنونی را مطرح کرد.
این ائتلاف با اشاره به احساس مسئولیت خود گفت که ما آماده گفتوگوی جدی با همه احزاب و نیز نمایندگان مستقل هستیم و از همه افراد دعوت میکنیم که مسئولیتپذیر باشند و از اصرار بر نادیده گرفتن ارادهها و خواستهها که تنها به ضرر ملت عراق است، دست بردارند.
چارچوب هماهنگی پیشنهاد خود را در چهار بند به شرح زیر ارائه کرده است:
۱- پایبندی به زمان بندیهای قانونی و تشکیل فراکسیون اکثریت توسط دو طرف، به منظور حفظ حقوق بلوک شیعی، سُنی و کُردی در رسیدن به ریاسات پارلمان و جمهوری. باید با ارائه یک دیدگاه مشترک توسط چارچوب هماهنگی و همپیمانان آن از یک سو و جریان صدر و همپیمانان آن از سوی دیگر انجام شود.
۲- پس از اعلام فراکسیون اکثریت، چارچوب هماهنگی و جریان صدر باید در مورد معرفی نامزد نخستوزیری بر اساس پارامترهای کارآمدی، پاکدستی و مستقل بودن به توافق برسند.
۳- توافق بر سر ارائه یک برنامه دولتی مطابق با سقف زمانی مشخص. نمایندگان احزاب پیروز که به این برنامه پایبند هستند، مامور اجرای آن میشوند. به علاوه مسئولان اداره کشور باید کارآمد، پاکدست و متخصص باشند.
۴- گروه اپوزیسیون در پارلمان مسئولیت نظارت بر عملکرد دولت و حسابرسی از آن در زمان اشتباهات و بیقانونیها را بر عهده خواهد داشت. اپوزیسیون باید کار خود را به درستی انجام دهد و البته که از حمایت قانون نیز برخوردار است.
در پایان این بیانیه آمده است که «مجددا از برادرانی که بارها دعوت ما را رد کردند، میخواهیم بر اساس راستی و پرهیزکاری دست همکاری به ما بدهند و منافع کشور و ملت را نسبت به منافع حزبی و جناحی در اولویت قرار دهند».
هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق پیش از این گفت: ما هرگز از تشکیل فراکسیون اکثریت و حق بلوک شیعی در دولت کوتاه نمیآییم؛ بلکه بر ضرورت تشکیل فراکسیون اکثریت توسط چارچوب هماهنگی، جریان صدر و نمایندگان مستقل پارلمان تاکید میکنیم.
العامری تصریح کرد: «پیچاندن دست و شکستن ارادهها، خدمتی به عراق نمیکند و سران سیاسی ما میتوانند راه برونرفتی از این بن بست را بیایند.»
رئیس ائتلاف الفتح ادامه داد: امید زیادی برای تفاهم نیروهای سیاسی برای خروج از بن بست سیاسی داریم و «من وجود اپوزیسیون فعال را تضمین میکنم».
رئیس ائتلاف الفتح گفت: توافق و شراکت، اصول ما در روند ساخت دولت است و ما بر لزوم دستیابی به یک تفاهم برای ایجاد راهکار در فرایند سیاسی کشور تاکید کردهایم که از سال ۲۰۰۳ تا به امروز همواره بر اساس اتفاق نظر، تعادل و شراکت بوده است.
العامری تاکید کرد که «ما هرگز از تشکیل فراکسیون اکثریت و حق بلوک شیعی در دولت کوتاه نمیآییم؛ بلکه بر ضرورت تشکیل فراکسیون اکثریت توسط چارچوب هماهنگی، جریان صدر و نمایندگان مستقل پارلمان برای تضمین حق اکثریت شیعی تاکید میکنیم؛ این فراکسیون اکثریت است که باید برای تعیین نخست وزیر و تشکیل دولت به تفاهم برسد».
مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق پنجشنبه شب گذشته، در توییتی نوشت که جریان تحت زعامتش در تشکیل دولت، دخالت نخواهد کرد اما به یک سوم ضامن (چارچوب هماهنگی و همپیمانان آن) از ابتدای ماه مبارک رمضان تا نهم شوال فرصت میدهد تا دولت اکثریت را تشکیل دهند.
صدر ادامه داد: دوستان فراکسیون صدر در این فرآیند نه مثبت و نه منفی دخالت نکنند.
نظر شما