محمدجواد تشکری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی گذشته ۹ هزار هکتار از کشتزار های استان زیر کشت پنبه رفت که بیش از ۲۷ هزا تن وش پنبه برداشت شد که نسبت به سایر محصولات رتبه اول را در استان دارد.
وی با بیان اینکه از نظر اقتصادی و اجتماعی کشت پنبه در این استان مهم است گفت: خراسان شمالی در کشت این محصول رتبه پنجم در کشور را دارد اما با توجه به خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و کمبود منابع آبی نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد عقب هستیم.
تشکری افزود: در خراسان شمالی در سال های مختلف بین پنج تا ۱۲ هزار هکتار اراضی زیر کشت پنبه می رفت که بحث اقتصادی آن برای این خطه از اهمیت زیادی برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بر زنجیره تولید پنبه در استان تاکید کرد و گفت: پنبه به عنوان گیاه بومی و حتی فرهنگ کشت و کار در این استان تبدیل شده است باید با حمایت بتوانیم ارزش اقتصادی آن را برای قشر کشاورز ایجاد کنیم.
تشکری افزود: بیشترین سطح زیر کشت پنبه در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است که حتی ۶۰ درصد از بهره برداران تنها اراضی خود را به پنبه اختصاص می دهند.
به گزارش ایرنا پنبه رشد نامحدودی دارد اگر سرمای زمستانه دیر هنگام باشد کشتزارها سرسبز خواهند ماند و محصول نیز خواهند داد اما بعد از سرما گیاه خشک خواهد شد.
محصول رقم ساجدی در پنبه زارهای این استان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است، به دلیل اینکه محصول زودهنگام برداشت می شود گیاه سبز است وش پنبه سفید و تمیز است، همراه محصول خار و خاشاکی وجود ندارد.
شهرستان های مانه و سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبهکاری استان است که مانه و سملقان با سطح بیش از پنج هزار هکتار معادل ۷۵ درصد تولید این محصول را در استان دارد.
پنبه از محصولات مهم و راهبردی خراسان شمالی است که به لحاظ طول الیاف و رنگ از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
بیشتر مزارع این استان زیر کشت ارقامی از قبیل خرداد، ساجدی، کاشمر، ارمغان، لیدر، مای و گلستان، رقم ورامین است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
نظر شما