«کیوان خاصی» روز پنجشنبه به ایرنا افزود: می توان چنین گفت که خانواده هایی که فرزند زیر پنج سال دارند و به هر دلیلی واکسن سرخک فرزندشان را انجام نداده اند و به تاخیر انداخته اند یا مطمئن نیستند که انجام داده اند، به نزدیکترین مرکز بهداشتی، درمانی مربوطه مراجعه کنند و از این که فرزندشان نیاز به واکسن دارد یا خیر مطمئن شوند.
وی اظهار داشت: در این راستا همکاران بهداشتی در این مراکز بررسی های لازم را انجام می دهند و چنانچه کودک این افراد نیاز به واکسیناسیون داشته باشد به سرعت اقدام می کنند و اگر هم واکسیناسیون فرزندشان کامل باشد اطمینان خاطر به آنها مبنی بر عدم نیاز فرزندشان به واکسن به آنها داده می شود.
تاکنون موردی از ابتلا به سرخک در کرمانشاه گزارش نشده است
معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه ۱۵ فروردین ماه به ایرنا اعلام کرد: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری سرخک در این استان گزارش نشده است.
دکتر «سارا شاهآبادی» افزود: از ابتدای شیوع کرونا، اولین اولویت ما واکسیناسون کودکان بوده و هیچ وقفه ای در واکسیناسون آنها تاکنون رخ نداده است و مرتبا با خانوادههایی که نوبت تزریق واکسن کودکان آنها بوده تماس گرفته شده است.
وی اظهار داشت: واکسن ترکیبی «MMR» (سهگانه سرخک، سرخچه و اوریون) به تعداد کافی در استان کرمانشاه وجود دارد و مشکلی در این زمینه نیست.
سرخک یک بیماری مسری است که توسط ویروسی ایجاد و در بینی و گلوی کودک یا بزرگسال مبتلا تکثیر میشود، علایم سرخک حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر میشود و نشانه های آن تب، سرفه خشک، آبریزش بینی و گلو درد است.
واکسن سرخک در کشور ما در قالب واکسن سهگانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماریهای سرخک، سرخچه و اوریون است استفاده میشود. این واکسن در ۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق میشود.
راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطرههای تنفسی است و ممکن است افرادی که در برابر این ویروس واکسینه نشده باشند در مسافرت به استانهایی که سرخک شیوع پیدا کرده است، مبتلا شوند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
نظر شما