علیرضا عباسزاده روز شنبه در نشست بررسی کوچ بهاره عشایر استان افزود: با توجه به اینکه در بهار امسال شاهد کوچ عشایری از استانهای مجاور به این استان هستیم، هماهنگی بین امور عشایر استان با استانهای مبدا در حوزههای مختلف ضروری است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است گفت: امیدواریم با هماهنگی و همکاری بین دستگاههای اجرایی، کوچ بهاره و پاییزه عشایر با کمترین نگرانی و دغدغه انجام شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: عشایر انسانهای قانع اما دغدغهمند هستند که برای تامین علوفه دام و ارائه خدمات به جامعه هدف نیاز به حمایتهای مسوولان دارند.
وی افزود: خدمات لازم به عنوان میزبان در اختیار عشایر میهمان استان قرار گیرد البته کنترل و مدیریت ورود و خروج عشایر اهمیت زیادی دارد.
عباسزاده گفت: سال گذشته به دلیل حجم پایین نزولات جوی، بیشتر صادرات دام از استان را شاهد بودیم اما امسال این مساله معکوس شده لذا باید با توجه به سبک زندگی عشایر، تمهیدات لازم را بیندیشیم تا عشایر خراسان جنوبی و استانهای اطراف که این منطقه را انتخاب کردهاند، کوچ بهتری را تجربه کنند.
وی بیان کرد: در برخی موارد عشایر استان ما به خراسان رضوی و سمنان و عشایر سیستان و بلوچستان به خراسان جنوبی کوچ میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: دبیرخانه عشایری استان به منظور بررسی موارد اساسی همچون مسیر تردد، تعداد عشایر، دام و دامپزشکی هماهنگی لازم را با استانهای مبدأ انجام دهد.
وی افزود: برنامهریزیهای لازم برای تسهیل کوچ عشایر با حضور ادارات کل امور عشایر، هلال احمر، بهداشت، منابع طبیعی، دامپزشکی، نیروی انتظامی و راهداری استان صورت گیرد و اداره کل امور عشایر استان جلسات متناظر شهرستانی را در مناطق کوچپذیر یا کوچده برگزار کند.
۸۰ درصد جمعیت ۷۲ هزار نفری عشایر خراسان جنوبی در شهرستانهای مرزی و ۲۰ درصد دیگر در حوزه کویری استان مستقر هستند که در مجموع عشایر خراسان جنوبی ۳۵ درصد مواد پروتئینی استان را تامین میکنند.
نظر شما