بهگزارش روز یکشنبه روابط عمومی این اداره کل، ملکحسین قویدل چوکانلو اظهار کرد: هرگونه تخریب آثار تاریخی و فرهنگی مشمول مواد ۵۶۳ قانون مجازات اسلامی میشود و با متخلفان برابر قانون برخورد خواهد شد.
وی اضافه کرد: بریدن، ریشهکن کردن و سوزاندن نهال و درخت و تهیه چوب و هیزم و زغال از منابع ملی بدون دریافت پروانه از دستگاه متولی و مسئول و همینطور حمل چوب، هیزم و زغال حاصل از درختان جنگلی بدون تحصیل پروانه حمل از سازمان مربوط و نیز قطع هر نوع درخت یا نابودکردن آن به هر طریق در معابر، میدانها، بزرگراهها، بوستانها، باغها و محلهایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته میشوند، در محدوده و حریم شهرها بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه ممنوع و دارای وصف مجرمانه و قابلتعقیب کیفری است.
سن این درخت ارس کهنسال در روستای اسطرخی از توابع بخش مرکزی شهرستان حدود ۱۲۰۰ تا ۸۰۰ سال تخمین زده می شود که به لحاظ شکل ظاهری و با توجه به نوع گونه آن دارای تنه قطوری است و ریشه هایی پهن و گسترده در سطح خاک دارد که این ریشه ها در سطح خاک تا فاصله ۱۵ متری از بن آن مشاهده می شود.
ارس اسطرخی روی دامنه تپه ای در فاصله حدود یک کیلومتری جنوب و در داخل محوطه قبرستان این روستا قرار دارد، دارای قطر برابر سینه معادل ۱۴۱ سانتیمتر بوده و وسعت سطح تاج پوشش آن ۲۱۰ مترمربع را شامل می گردد.
منطقه گردشگری اسطرخی در فاصله حدود ۲۹ کیلومتری جنوب غربی شهر شیروان قرار گرفته است که ذرخت ارس از جمله جاذبه های دیدنی این روستا است.
از دیگر جاذبه این روستا می توان به چشمه سهراب، رودخانه دائمی، دره اسطرخی، آسیابهای قدیمی و زیارتگاه شاهزاده عبدالرحمان اشاره کرد.
نظر شما