به گزارش ایرنا از اداره منابع طبیعی ملارد، میر حیدر موسوی روز دوشنبه افزود: از سال ۱۳۸۰ طرح بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان با هدف جلوگیری از فرسایش شدید بادی تهیه و تصویب شده و در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه اراضی منطقه ۶، گلستانک و شریفآباد در این محدوده در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه است، بیان کرد: هرگونه بیابانزدایی و مهار ریزگردها نیازمند هماهنگی و اخذ مجوزهای لازم است.
موسوی گفت: تخصیص اعتبارات لازم برای راهاندازی و تکمیل نهالستان جهت تولید نهالهای مقاوم با کمآبی، اختصاص ۱۰ درصد از فضاهای واگذار شده به شهرکهای صنعتی و تولیدی برای ایجاد فضای سبز و هچنین تولید توسعه و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک به بهرهبرداران منابع طبیعی در کنترل و مهار ریزگردهای این منطقه بسیار موثر و مهم است.
13 هزار هکتار از اراضی اخترآبادِ ملارد یکی از کانونهای اصلی ایجاد گرد و غبار در تهران است
مهناز مدیریان سرپرست اداره محیط زیست شهرستان ملارد نیز در این خصوص گفت: خرداد سال ۱۴۰۰ آییننامه هماهنگی پیشگیری و مدیریت پدیده گرد و غبار با هدف سیاست گذاری و تعیین راهبردها و همافزایی دستگاههای اجرایی برای اقدام در سطح ملی و منطقهای تصویب شد.
وی ادامه داد: بیابانزادیی شهرستان ملارد به عنوان غربیترین شهر استان تهران، دارای پهنه وسیعی از اراضی غبار خیز بوده و منطقه اخترآباد با مساحتی حدود ۱۳ هزار هکتار یکی از مهمترین کانونهای خیزش گرد و غبار است.
مدیریان گفت: جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، استفاده از روشهای نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت و عملیات نهالکاری، بوته کاری، حفاظت، مراقبت و آبیاری سنواتی، قرق و مدیریت چَرا، لایروبی انهار، بهسازی مسیلها و مدیریت روانابها از مهمترین راهکارهای منطقهای کنترل پدیده گرد و غبار است.
سرپرست اداره محیط زیست ملارد افزود: تغییر کاربریهای غیر مجاز در سطح شهرستان، چَرا بی رویه دامها در مراتع، لایروبی نکردن به موقع رود شور و ورود فاضلاب خام و در نتیجه فرسایش خاک از مهمترین عوامل پدیده گرد و غبار در سطح منطقه است.
به گزارش ایرنا، شاید بتوان گفت فعالیت شبانه روزی ۷۰ معدن «شن و ماسه»، «خاک و آسفالت» در شهرستان قدس با نظارت حداقلی، حفاری و تردد صدها کامیون در شبانه روز از جمله عوامل تولید آلایندگی و انتشار گرد و غبار در استان تهران است.
نظر شما