به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، حمیده رضوی با اعلام این مطلب افزود: بر اساس آمار به دست آمده از دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در سال ۱۳۹۶ با یک هزار و ۵۴۰ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچ های خودرو و سمی روبه رو بودهایم.
وی اضافه کرد: این آمار از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به ترتیب بالغ بر یک هزار و ۷۲۶ نفر، ۳۶۵ نفر، ۷۲۲ نفر و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲۸ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی ثبت شده است که نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است.
مدیر اداره نظارت بر دارو و مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از افراد شده است گفت: بیشترین مسمومیت در سال ۱۳۹۹ مربوط به شهرهای استان بجنورد، تهران، شهرکرد، گلستان و آذربایجان غربی (ارومیه) و بیشترین مسمومیت در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ مربوط به شهرهای بجنورد تهران، شهرکرد، لرستان و گلستان بوده است.
به گفته رضوی، در پنج سال اخیر در مجموع پنج هزار و ۱۷۵ مورد مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خودرو در هموطنانی که در مناطق غربی، کوهستانی و یا مرطوب کشور زندگی می کنند بروز نموده است.
وی یادآور شد: این موارد با آموزش عمومی، اطلاعرسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری است.
نظر شما