همایش بین‌المللی هورامان شناسی فرصتی برای برندسازی منطقه است

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه گفت: همایش بین‌المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» فرصتی برای معرفی و برندسازی این منطقه جهانی است که باید همه ظرفیت‌های استان برای بهتر برگزارشدن آن به کار گرفته شود.

به گزارش ایرنا،«جبار گوهری» روز سه‌شنبه در جلسه بررسی برگزاری همایش بین‌المللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار که با حضور نمایندگان دانشگاه رازی کرمانشاه و مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان برگزار شد، افزود: استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه می‌تواند در حوزه‌های مختلف بازاریابی، تولید محتوا و تبلیغات به ما برای تحقق شعار محوری سال کمک کند.

وی با بیان اینکه اعتقاد ما این است که اگر ما با دانشگاه حرکت کنیم، برای انجام برنامه‌ها یک چراغ راه داریم، گفت: تجربه برپایی همایش بین‌المللی هورامان شناسی می‌تواند یک گام موثر برای تداوم این همکاری‌ها در آینده باشد.

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه، استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاهی در حوزه‌های مختلف و پژوهشکده باستان شناسی را فرصتی برای افزایش بار علمی این همایش توصیف کرد و گفت: باید همه جوانب منظر فرهنگی هورامان از جمله مسایل فرهنگی و جامعه شناسی در این همایش دیده شود.  

وی تاکید کرد: هر اتفاق و خروجی که از این همایش بین‌المللی گرفته شود باید نقش مردم منطقه کاملا پررنگ لحاظ شود.  

گوهری، همچنین به ویژگی منحصر به فرد مرز سیاسی منطقه اورامانات با عراق اشاره کرد و گفت: لحاظ کردن این مساله در محورهای همایش می‌تواند به بار کیفی آن بیفزاید.

وی در خاتمه به برپایی نمایشگاه و جشنواره جانبی همایش اشاره کرد و گفت: همایش، نمایشگاه و جشنواره در کنار هم یک اتفاق جدید است که فرصت بسیار مغتنمی را برای معرفی هرچه بیشتر هورامان می‌تواند فراهم کند.  

معاون پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: تلاشی که برای برگزاری همایش بین المللی هورامان، ثبت جهانی و فرهنگ و توسعه انجام می شود براساس حس مسوولیت اجتماعی این دانشگاه است.

«علیرضا زبرجدی» افزود: از ظرفیت اساتیدی که در خارج از ایران صاحب کرسی هستند استفاده کرده‌ایم و بیش از ۶۰ نفر از اساتید سراسر دنیا عضو کمیته علمی این همایش هستند.

وی اظهار داشت: برگزاری یک جشنواره و نمایشگاه از داشته‌های فرهنگی هورامان در شهر کرمانشاه در کنار این همایش بین‌المللی در دستور کار قرار دارد.

زبرجدی تصریح کرد: همایش‌های بین‌المللی معمولا علمی هستند اما این همایش ویژگی استثنایی فرهنگی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.

به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.  

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha