به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه در نوشتاری در این مورد نوشت: در دانمارک عملیات احداث خط لوله اجرا می شود نظر به اینکه قرار است ساخت یک خط لوله گاز از نروژ به لهستان ، درپی حمله روسیه به اوکراین از سر گرفته شود.
از طرح های بزرگ در زمینه تاسیسات مرتبط با گاز طبیعی در شمال آلمان، فنلاند و فرانسه گرفته تا مسیرهای جدید بالقوه از اسپانیا و مدیترانه، اروپا در تلاش است از وابستگی به گاز روسیه خلاص شود، اگرچه کارشناسان می گویند انجام این کار به سال ها زمان نیاز دارد.
در مرکز دانمارک، ماه گذشته کار روی پروژه بالتیک پایپ آغاز شد یک خط ارتباطی ۹۰۰ کیلومتری که هدف از احداث آن کمک به لهستان برای کاهش وابستگی به گاز طبیعی روسیه است.
تنها یک هفته پس از حمله روسیه به اوکراین، مقام های زیست محیطی دانمارک که نگران تاثیر این پروژه بر مسائل زیست محیطی بودند، مجوز ساخت و ساز را پس از ۹ ماه وقفه صادر کرد.
ساخت این خط لوله که تقریبا ۲۰ سال پیش رویای آن ترسیم شد، در سال ۲۰۱۸ آغاز شد. اکنون انتظار می رود که در ماه اکتبر و قبل از عملیاتی شدن کامل در اول ژانویه ۲۰۲۳ مورد بهره برداری قرار گیرد.
با ظرفیت حمل سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز، این خط لوله باید حدود ۵۰ درصد از مصرف لهستان را تامین کند که سه سال پیش اعلام کرد قرارداد خود با غول نفتی روسیه گازپروم را در سال ۲۰۲۲ پایان می دهد.
شاید این خبر خوبی برای لهستان باشد، اما می تواند برای سایر کشورهای اروپایی که بدنبال رهایی از گاز روسیه هستند، دردسر ایجاد کند.
نروژ دومین تامین کننده گاز به اروپا پس از روسیه، با ظرفیت کامل محصول را تحویل می دهد، از اینرو گاز بیشتر برای لهستان به منزله کمتر شدن گاز برای سایر کشورهای قاره سبز است.
زونگ کیانگ لئو کارشناس شرکت تحقیقاتی ریستاد انرژی به خبرگزاری فرانسه گفت: این پروژه به لهستان کمک می کند، اما ممکن است منجر به کاهش صادرات گاز نروژ به انگلیس و آلمان شود.
وی افزود بعلاوه، بسیاری از قراردادهای طولانی مدت بین روسیه و تامین کنندگان اروپایی برای ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر اعتبار دارد.
اگرچه اتحادیه اروپا در برابر درخواست ها برای تحریم فوری گاز روسیه مقاومت کرده، اما گفته است که قصد دارد واردات را در سال جاری به میزان دو سوم کاهش دهد و قبل از پایان دهه به طور کامل حذف کند.
با تکمیل ظرفیت نروژ، کاهش ظرفیت میادین هلند و انگلیس و نامطلوب اعلام شدن گاز روسیه، اروپا در تلاش است نیاز به گاز را از راه های دیگری چون گاز طبیعی مایع انتقالی از آمریکا، قطر و آفریقا تامین کند.
اما این گونه واردات مستلزم ساخت پایانه های بزرگ گاز طبیعی مایع برای تبدیل آن به گاز یا خرید واحدهای شناور ذخیره سازی و گازی سازی مجدد است.
این گزارش در ادامه حاکی است: با تعلیق فعالیت خط لوله گاز نورد استریم ۲ از روسیه، آلمان سه پروژه پایانه ال ان جی را مجددا راه اندازی کرده است. یکی از این پروژه ها قرار است در زمستان ۲۴-۲۰۲۳ تکمیل شود، اما دو مورد دیگر تا قبل از سال ۲۰۲۶ کامل نخواهد شد.
در جنوب اروپا، اسپانیا و پرتغال یک مسیر عرضه جایگزین را برای کمک به اروپا تقویت می کنند تا از وابستگی به گاز روسیه رهایی یابد.
برای این منظور، بندر ساینس که بزرگترین بندر پرتغال است، قصد دارد ظرفیت پایانه گازی اش را در کمتر از دو سال، دو برابر کند.
اسپانیا که از طریق یک خط لول به الجزایر متصل است و پایان های ال ان جی وسیعی دارد، می تواند یک گزینه عرضه دیگر برای اروپا تامین کند اما این امر مستلزم کار بزرگی برای بهبود ارتباطات با دیگر بخش های اتحادیه اروپا به ویژه از طریق فرانسه است.
یک گزینه دیگر در دست بررسی، وصل کردن اروپا به گاز شرق مدیترانه است جایی که ذخایر عظیم در نزدیکی سواحل اسرائیل و قبرس طی ۲۰ سال گذشته کشف شده است.
نظر شما