به گزارش ایرنا، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری رویدادی مربوط به توت فرنگی دراستان در سطح ملی اظهار داشت: برای برگزاری برنامهای مناسب با اهداف مشخص باید کمیتههای تخصصی تشکیل شود.
کمال حسینی اضافه کرد: با توجه به پیشینه و جایگاه بالای تولید توت فرنگی در استان که در نتیجه تلاش کشاورزان و همت مسوولان ایجاد شده است باید برنامهای منسجم و بسیار غنی با اطلاع رسانی گسترده برگزار شود.
وی افزود: در سالیان گذشته اقدامات زیادی به ویژه برای افزایش ماندگاری توت فرنگی در استان انجام شده که از جمله آنها استفاده از دستگاه های پرکولینگ (سردکننده) در مزارع بود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان یادآور شد: امروزه توت فرنگی به یکی از محصولات برند استان تبدیل شده و از این مهم باید برای افزایش بهره اقتصادی سود ببریم و در این صورت است که موفقیت در تولید این محصول حاصل می شود.
حسینی اظهار داشت: عملکرد تولید توت فرنگی در استان افزایش پیدا کرده ولی با توجه به تولید این محصول در دیگر استان های کشور سهم کردستان در این رابطه نسبت به چند سال پیش کاهش یافته است.
کردستان پایتخت تولید توت فرنگی کشور است
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: جشن ملی برداشت توتفرنگی را با همکاری اتاق بازرگانی در تاریخ ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت امسال در سنندج برگزار و از سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای شرکت در آن دعوت خواهیم کرد.
پیمان اسکندری اضافه کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این برنامه در سطح ملی جذب گردشگر و سرمایه گذار است و اینکه کردستان همواره به عنوان پایتخت تولید توت فرنگی در کشور شناخته شود.
وی با اعلام اینکه سالانه ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید می شود، گفت: در حال حاضر میزان تولید کشوری این محصول ۹۶ هزار تن است که ۶۲.۵ درصد آن مربوط به این استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: با برگزاری جشنواره ها و همایش ها و رویدادهای ملی باید جایگاه تولید توت فرنگی در استان حفظ و معرفی شود.
اسکندری اظهار داشت: از جمله برنامه هایی که طی چند روز برگزاری جشن ملی برداشت توت فرنگی در استان خواهیم داشت شامل برگزاری سیمنارهای علمی و تخصصی و بازدید از روستاهایی که بالاترین سطح تولید این محصول را دارند؛ است.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن در سال است.
نظر شما