نخست وزیر سریلانکا، به معترضان پیشنهاد مذاکره داد

تهران - ایرنا - نخست وزیر سریلانکا روز چهارشنبه در حالی که حزب مخالف این کشور در حال جمع آوری رای عدم اعتماد به اوست، به معترضان پیشنهاد گفت و گو داد.

به گزارش ایرنا از رویترز، نخست وزیر سریلانکا روز چهارشنبه با معترضانی که خواستار کناره گیری دولت وی شده بودند پیشنهاد گفت و گو کرد، این اتفاق در حالی روی داد که جناح مخالف تهدید کرده بود در مجلس رای اعتماد دولت راجاپاکسا را لغو خواهد کرد.
این کشور جزیره ای با جمعیت ۲۲ میلیون نفری در بدترین بحران مالی خود از زمان استقلال در سال ۱۹۴۸ به سر می برد. کمبود ارز، واردات سوخت و دارو را متوقف کرده و در روز ساعت ها قطعی برق اتفاق می افتد.
در روزهای اخیر، هزاران نفر در شهرهای این کشور شبه قاره هند به خیابان‌ها آمده اند و بسیاری از آنها در پایتخت این کشور، یعنی شهر کلمبو، تحصن کردند تا اقدامات دولت حاکم به رهبری رئیس‌جمهوری گوتابایا راجاپاکسا و برادر بزرگ‌ترش، نخست‌وزیر ماهیندا راجاپاکسا را محکوم کنند.
دفتر رییس جمهوری راجاپاکسا، در بیانیه ای با اشاره به گاله فیس گرین (Galle Face Green) محل اعتراضی که کانون نارضایتی ها شده است، اعلام کرد: «نخست وزیر آماده است تا گفت وگوهایی را با معترضان در گاله فیس گرین آغاز کند.»
در این بیانیه آمده است: «اگر معترضان آماده بحث در مورد پیشنهادات خود برای حل چالش‌هایی هستند که در حال حاضر کشور با آن روبرو است، نخست وزیر آماده است تا نمایندگان آنها را برای گفت وگو دعوت کند.»
در اردوگاهی که توسط معترضان برپا شده، در روزهای اخیر غرفه‌های مواد غذایی، امکانات پزشکی و ایستگاه‌های شارژ تلفن افزایش یافته است، معترضان پیش از این اعلام کرده بودند که تنها در صورت کناره‌گیری راجاپاکسا از قدرت، از اردوگاه گاله فیس گرین خارج خواهند شد.
سریلانکا پس از ماه ها تاخیر به دلیل تشدید بحران، قرار است هفته آینده مذاکرات خود را با صندوق بین المللی پول (IMF) برای دریافت وام آغاز کند،.
رئیس بانک مرکزی این کشور نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد: پرداخت بدهی‌های خارجی را به حالت تعلیق درآورده و ذخایر ارزی را برای واردات کالاهای ضروری استفاده خواهد کرد.
تحلیلگران جی پی مورگان بر بی ثباتی سیاسی به عنوان یک خطر کلیدی برای سریلانکا تاکید کرده اند زیرا دولت در تلاش برای تامین کمک های خارجی است.
ائتلاف ساماگی جانا بالاوگایا (SJB) اپوزیسیون اصلی دولت که بر این بی ثباتی افزوده است، گفت: «به رئیس جمهوری و نخست وزیر یک هفته فرصت می دهد تا قبل از طرح پیشنهاد عدم اعتماد در مجلس، کناره گیری کنند.»
اران ویکراماراتنه، مدیر سازمانی SJB، به رویترز گفت: «ثبات سیاسی پیش شرط مذاکرات صندوق بین المللی پول است. مردم به این دولت اعتماد ندارند.»
ویکراماراتنه اضافه کرد: «رئیس جمهوری و نخست وزیر باید استعفا دهند، ما تعداد لازم آرای مخالف راجاپاکسا در پارلمان را داریم.»
دولت گفته است که به رغم خروج بیش از ۲۲ نماینده از ائتلاف حاکم، اکثریت مجلس ۲۲۵ عضوی را در جلسه ای که قرار است هفته آینده تشکیل شود، در اختیار دارد.
ریشه‌های این بحران در مدیریت نادرست اقتصاد عمومی نهفته است که منتقدان می‌گویند با کاهش مالیاتی که درست قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ توسط دولت وضع شده بود، تشدید شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha