تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه نیازمند توجه ویژه است

کرمانشاه - ایرنا - فرماندار کرمانشاه تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه را در گرو توجه ویژه مسئولان کشوری دانست و گفت:برای شروع به کار و تکمیل این پروژه باید همت مضاعف صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فضل الله رنجبر عصر پنجشنبه در اولین جلسه انجمن کتابخانه های شهرستان کرمانشاه که در سرسرای فرمانداری برگزار شد گفت: اگر کتاب خواندن را در کارها در اولویت قرار دهیم، در تمام بخش های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی برنده میدان خواهیم بود. 

وی  افزود: هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد لذا بخش فرهنگ مهمترین بخش مدیریتی جامعه است و ما باید به مشکلات فرهنگی بیشتر توجه کنیم، تا بتوانیم سریعتر آن را حل کنیم.  

رنجبر با تاکید بر راهکارهای گسترش مطالعه کردن در بین مردم جامعه بیان داشت: باید از نویسندگان، فرهیختگان و تمامی دست اندرکاران و مسئولان در ارتقای کیفیت و کمیت فرهنگ مطالعه بهره ببریم و راهکارهای گسترش فرهنگ کتابخوانی را بررسی کنیم، لذا ما در قبال فرهنگ سازی و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی مسئولیم.

فرماندار کرمانشاه در مورد بخشی از مطالبات مردمی افزود: کتابخانه مرکزی کرمانشاه مطالبه مردمی است لذا این مسئله مهم و اساسی در حوزه زیرساخت فرهنگی استان بوده و می توان به جرات گفت شناسنامه فرهنگی استان روی زمین مانده و منتظر حمایت اساسی مسئولین کشوری است.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه در مورد برخی از ناهنجاری های اجتماعی گفت: بسیاری از مشکلات جامعه از مطالعه نکردن و دور شدن خانواده ها و جوانان از کتاب و کتابخوانی باز می گردد، همچنین جای خالی کتاب در سبد کالای خانواده ها بیشتر احساس می شود و باید به شکل جهادی برای حل این مشکل فعالیت کرد.  

کرونا علت ریزش اعضای کتابخانه های عمومی بود 

 مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه گفت: تمامی فعالیت های جنبی و کتابخوانی در ایام کرونا از طریق فضای مجازی نشر داده می شد و مخاطبان از طریق فضای مجازی فعالیت ها را پیگیری می کردند و در برگزاری برنامه های مناسبتی و جنبی مشارکت می کردند.

معصومه حسنی خوانسار در مورد کاهش اعضای کتابخانه های عمومی بیان کرد: یکی از دلایل اصلی ریزش اعضای کتابخانه های عمومی تعطیل شدن کتابخانه های عمومی در ایام کرونا بود که در آن زمان تمام فعالیت ها از طریق فضای مجازی انجام می گرفت.

به گفته وی، نه تنها کتابخانه های کرمانشاه بلکه کل کشور درگیر این مشکلات بودند لذا کتابخانه های عمومی ارتباط با اعضای فعال خود را از طریق فضای مجازی حفظ کرده و حتی این آمار افزایش عضویت بیش از سالهای قبل شده است و حضور چشمگیر مردم در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گویای این موضوع است.  

خونسار اضافه کرد: سال گذشته انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه به عنوان انجمن برتر کشور معرفی شد که از استاندار وقت در نهاد کتابخانه ها تجلیل به عمل آمد.
وی همچنین در خصوص یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: در سراسر استان حدود ۴۰ هزار نفر شرکت کننده داشتیم که با رشد ۴۶ درصدی نسبت به دوره قبل از استان‌های برتر کشور در برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی بودیم.  

برای هر سه کرمانشاهی یک جلد کتاب موجود است 

حسنی خونسار، در خصوص کتابخانه های زلزله زده و تکمیل آن گفت: در کمیته اعتبارات شهرستانها برای کمک به تکمیل و بازسازی کتابخانه عمومی زلزله زده و خصوصا کتابخانه عمومی علی ابن ابی طالب در شهر کوزران همت مضاعف داشته باشند. 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه بیان داشت: در شهرستان کرمانشاه ۲۵ باب کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد ۱۹ باب شهری و ۶ باب  روستایی است.

وی تعداد منابع در ۲۵ باب کتابخانه را ۳۸۴ هزار و ۳۴۷ نسخه کتاب اعلام کرد و گفت : برای هر سه نفر یک جلد کتاب موجود است که این سرانه باید برای هر یک نفر یک جلد کتاب وجود داشته باشد.  

۱۶ هزار متر زیربنای کتابخانه های عمومی کرمانشاه است 

پژمان ابراهیمی، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان کرمانشاه نیز در این نشست گزارشی از برنامه ها و فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها مربوط به سال ۱۴۰۰ ارائه داد و گفت: یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی بیش از ۱۰ هزار  نفر شرکت کننده در شهرستان کرمانشاه داشته و نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ هزار و ۱۸۰ متر زیربنای کتابخانه عمومی در کرمانشاه داریم که برای هر نفر یک و نیم متر فضای محسوب می‌شود، افزود: تعداد ۲۴ هزار نفر از جمعیت شهرستان کرمانشاه عضو فعال کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه هستند که این آمار قبل از کرونا ۴۷ هزار نفر بود و امیدواریم با فعالیت موثر کتابخانه های عمومی عضو فعال کتابخانه ها افزایش یابد.

ابراهیمی در خصوص انجمن های شهرستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در این شهرستان تعداد پنج انجمن کتابخانه های عمومی وجود دارد، که تشکیل به موقع جلسات انجمن ها در روند توسعه کتابخانه های عمومی موثر می باشد.  

۱۰ هزار کرمانشاهی در جشنواره کتابخانه رضوی شرکت کردند 

پژمان ابراهیمی در مورد سایر فعالیت ها افزود: مهمترین فعالیت فرهنگی برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی است که تعداد ۱۰ هزار و ۵۹۳ نفر از جمعیت شهرستان در این جشنواره شرکت کردند همچنین از تعداد ۱۳۹ نفر برگزیده استانی در اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی تقدیر به عمل آمد.

وی گفت :  در پایان سال ۱۴۰۰ به مناسبت هجدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور طرح کتابخانه گردی را با هدف میزبانی از مخاطبان کتاب و کتابخوانی و مسئولین شهرستان در ۲ کتابخانه عمومی برگزار کردیم.

در پایان جلسه هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی نکته نظرات خود را مطرح کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha