به گزارش ایرنا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی شامگاه ۲۵ فروردین میزبان ضیافت افطار و نشست صمیمانه با هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر، سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیفهای مختلف بود.
جامعه فرهنگ و هنر جزو اولویتهای فعالیتهای رئیسجمهور قرار دارند
محمود شالویی دستیار وزیر و مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه رئیسجمهور نسبت به همه مسائل کشور اهمیت ویژهای قائل هستند و برای همه آنها رأی و نظر خاصی دارند افزود: چنین نگرشیست که دست به دست هم میدهد تا ایشان مناسبترین تدبیر را برای انجام امور در تمامی مسائل مد نظر قراردهند.
وی با تاکید بر آنکه از همین منظر هم جامعه فرهنگی و هنری جزو اولویتهای فعالیتهای رئیسجمهور قرار دارند افزود: به همین سبب ایشان علاقهمند هستند تا حرف، سخن و بیان آنها را بشنوند و نشستهای صمیمانهای با آنها داشته باشند. در نقطه مقابل نیز جامعه هنری همین اشتیاق و علاقه را دارد و دقیقاً یک ارتباط دوسویه است که بین رئیسجمهور و جامعه فرهنگ و هنری ما وجود دارد.
تعالی فرهنگ و هنر در گرو برگزاری و استمرار چنین نشستهایی است
برگزاری و استمرار چنین نشستهایی قطعا تعالی فرهنگ و هنر را در پی خواهد داشت
شالویی تاکید کرد: لازم است این نشستها به مناسبتهای مختلف برگزار شود تا از یک سو آیتالله رئیسی بهتر در جریان امور قرار گیرند و نقطهنظرات اهالی هنر و صاحبنظران آن را بشنوند و از سویی دیگر برای دغدغهها و مشکلات موجود در مسیر تعالی فرهنگ و هنر راهکارهای مناسبتری پیدا کرده و حمایتهای بیشتری داشته باشند. پس شنیدن این آراء، نظریات و استفاده کردن از آنها،نیازی طبیعی و اساسی است.
مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این مهم که ملت و دولت ما از هم جدا نیست و هنرمندان نیز همواره بخشی جداییناگذیر از همین ملت هستند یادآور شد: این نوع ارتباط صمیمانه و مشفقانه بین رئیسجمهور و مردم همواره وجود داشته و با توجه به تشخیص ضرورتهای جاری این ارتباط دوسویه میتواند فواید، ثمرات و برکات متععدی با خود به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: آنچنان که نشست صمیمانه شامگاه پنجشنبه از نشستهای بسیار خوب است که تصویر ناب همان همدلی توصیف میشود و موجب رضایت جامعه هنری، شخص رئیسجمهور و همه کسانی که علاقهمند به حوزه فرهنگ و هنر هستند، می شود که درباره مباحث فرهنگی فکر و دغدغه دارند بود. برگزاری و استمرار چنین نشستهایی قطعا تعالی فرهنگ و هنر را در پی خواهد داشت.
بعد از حکیم نظامی، نکوداشت عطار؛ فردوسی، سعدی و عمر خیام را در پیش داریم
توجه به هنر خصوصا هنرهای اصیل ایرانی همواره مورد عنایت خاص دولت و شخص رییسجمهور بوده و مراتب این نگرش به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دستاندرکاران و مسئولان منتقل شده است
شالویی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رویکرد و تأکیدی که جناب آیتالله رئیسی در حوزه خط نستعلیق، موسیقی اصیل ایران و معرفی و تکریم بزرگان ادب مانند حکیم نظامی داشتند؛ بعد از این نشست باید چه اقداماتی در پیشانی نوشته فعالیت مسئولان و سپس هنرمندان قرار گیرد تا در نهایت شاهد تحقق گفتههایی که صورت گرفت و همراهی مدیران برای عملیاتی شدن آن مطالبات باشیم خاطرنشان کرد: توجه به هنر خصوصا هنرهای اصیل ایرانی همواره مورد عنایت خاص دولت و شخص رئیسجمهور بوده و مراتب این نگرش به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه دستاندرکاران و مسئولان منتقل شده است.
وی با تاکید بر آنکه تردید وجود ندارد که شخص وزیر، معاونان و مدیران وزارتخانه بهیقین برای اعتلای آن و گسترش و توسعه آنها اقدام میکنند ادامه داد: تلاشهای بسیاری در حال انجام است و انشاءالله حمایتهای همهجانبهای صورت خواهد پذیرفت. درباره نکوداشت و گرامیداشت بزرگان فرهنگ و ادب فارسی آنگونه که از سال گذشته شاهد بودیم اقدامات وسیع و گستردهای انجامشده و در حال انجام است.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی اظهارداشت: نمونه بارز این قبل اقدامات بزرگداشت و نکوداشت حکیم نظامی بود. همچنین روز ۲۵ فروردین ماه در نیشابور گرامیداشت حکیم فریدالدین عطار نیشابوری را داشتیم و در روزهای نهچندان دور گرامیداشت فردوسی، روز پاسداشت زبان و ادب فارسی و بعد حکیم عمر خیام را داریم. همچنین بهزودی شاهد برگزاری مراسمی برای گرامیداشت سعدی شیرازی هستیم.
برپایی بزرگداشت چهرههای فرهنگی ساختن پُلی برای ارتباط بین دیروز و امروزمان است
شالویی برگزاری این دست از مراسمها و بزرگداشتهای فرهنگی فخر ایرانزمین و فرصتی برای معرفی و شناساندن هرچه بیشتر و بهتر بزرگان و نامآوران فرهنگ و ادب کشورمان به نسل جوان دانست و تصریح کرد: تاکید بر استمرار چنین اقدامایت فرهنگی فراهم ساختن پُلی برای ارتباط بین دیروز و امروزمان است.
مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگرچه شاید صدها سال از حضور و وجود آن حکیمانِ بزرگ و برجسته گذشته؛ اما آثارشان چنان میان مردم وجود دارد که گویا امروز نیز آنها زنده هستند. به خاطر آنکه بتوانیم این ارتباط را همچنان تحکیم بخشیده و استمرار دهیم، برنامهریزی و اجرای این برنامهها به قوت خود باقی خواهد ماند.
طی نامهای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رییسجمهور نوشتند بحث بازسازی آرامگاههای مفاخر، بزرگان و احداث بنای یادبود برای آنها در دستور کار قرار دارد که از مهمترین آنها میتوان به شیخ اشراق حکیم سهروردی، بیدل دهلوی، بزرگان و دیگر مفاخر کشور اشاره کرد
فضای حاکم بر سیاست فرهنگی؛ گفتوگوی مستقیم رییسجمهور با اهالی هنر است
مسیر آینده فرهنگی و هنری ما عصارهای از این گفتگوها خواهد بود. همین گفتگو ها و تبادل نظرها است که میتواند برنامههای فرهنگی و هنری را برای آینده ما ترسیم کند
شالویی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر آنکه به فاصله کوتاهی از برگزاری نشست صمیمانه و ضیافت افطار رئیسجمهور با اهالی هنر، در فضای مجازی شاهد برخی انتقادها از سوی تعدادی از هنرمندان هستیم و آیا وی این نقدها را عادلانه میداند یا حاصل شیطنت و غرضورزی تعداد معدودی از اهالی هنر خاطرنشان کرد: مسلماً جامعه هنری ما و رئیسجمهور محبوب و مردمی ارتباط صمیمانهای با یکدیگر دارند و این ارتباط صمیمانه و نزدیک منافع فراوانی را خواهد داشت.
وی افزود: فضای گفتگو بهنحوی فراهمشده که رئیسجمهور به شکل مستقیم با اهالی هنر به گفتوگو میپردازند. پیش از این نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستهای مختلف و متعدد این گفتوگوها را در دستور کار داشته و قطعا چنین دست از گفتوگوها و نشستهای صمیمانه ادامه خواهد داشت.
شالویی در پایان تاکید کرد: مسیر آینده فرهنگی و هنری ما عصارهای از این گفتگوها خواهد بود. همین گفتگو ها و تبادل نظرهاست که میتواند برنامههای فرهنگی و هنری را برای آینده ما ترسیم کند.
نظر شما