به گزارش ایرنا، طی سال های اخیر قیمت مسکن به یک باره افزایش یافت و قیمت مسکن در قروه نیز از این امر مستثنی نماند به طوری که قیمت زمین و اجاره مسکن در این شهر نسبت به سایر شهرستان ها و استان های همجوار بیشتر افزایش یافت.
برخی از شهروندان قروهای از چند سال قبل با اجرای طرح ملی مسکن (دولت دوازدهم) رویای صاحب خانه شدن را در سر می پروراندن، اما این رویا تاکنون تحقق پیدا نکرده هیچ، هنوز هم مسوولان درگیر انتخاب زمین و آماده سازی آن هستند.
سرانجام کاسه صبر متقاضیان مسکن ملی در قروه لبریز شد و جمعی از آنان در اعتراض به واگذاری زمین های نامناسب در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
اعتراض این متقاضیان به خاطر نگرانی ها و ضعف های مدیریتی در طرح ملی مسکن از جمله جانمایی زمین نیز مانند مسکن مهر در حال تکرار است که دوری از مرکز شهر، توپوگرافی نامناسب، شیب بالای زمین ها، هزینه بالای آماده سازی و نبود زیرساخت های خدماتی از جمله این مشکلات است.
زمین های مسکن و شهرسازی خارج از شهر قرار دارند
رییس مسکن و شهرسازی قروه در ارتباط با مشکلات مسکن ملی در این شهرستان گفت: زمین های اداره مسکن و شهرسازی خارج از شهر و در حاشیه قرار دارد برای خرید زمین های مرغوب، دولت باید میلیاردها تومان هزینه کند.
حجت الله شریفی افزود: شهروندان به موقعیت نامناسب زمین در ویلا شهر برای ساخت مسکن ملی که نزدیک به باقی مانده صخره سرانجیک است، معترض هستند.
به گفته وی اراضی مسکن و شهرسازی نه در زمین های مسطح بلکه در حاشیه کوه پایه ها قرار دارد ولی با توجه به اینکه حدود ۷۲ واحد مسکن ملی در شهرک دانش با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال آماده سازی است برخی شهروندان خواهان واگذاری زمین در همین شهرک هستند و به علت تفاوت در موقعیت جانمایی مسکن در مقایسه با زمین نزدیک کوه پایه ها، معترض هستند.
شریفی اظهار داشت: نزدیک ۷۱۷ نفر برای طرح مسکن ملی وجه واریز کرده اند که حدود ۵۰ نفر از آن ها معترض هستند که همین امر باعث کاهش سرعت روند عملیات ساخت و آماده سازی می شود.
فرماندار قروه: پیگیر اعتراض متقاضیان هستیم
فرماندار قروه هم در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: متقضیان مسکن ملی قروه به زمین انتخابی اعتراض دارند که ماهم پیگیر کارها هستیم و نتیجه نهایی را متعاقباً اعلام می کنیم.
خلیل فعله گری علت اعتراض شهروندان را زمین سنگلاخ، شیب دار و ارائه خدمات زمان بر دستگاه های خدمات رسان عنوان کرد و افزود: مشکلات مردم را پیگیری می کنم که آیا امکان حذف آن زمین یا امکان اصلاح قطعات آن اراضی وجود دارد یا نه؟
وی در ادامه اضافه کرد: اگر تغییر محل جغرافیایی زمین هم امکان داشته باشد متاسفانه روند بسیار زمان بر خواهد شد و در صورت تغییر موقعیت مکانی خود این معترضین این بار به طولانی بودن زمان آماده سازی پروژه اعتراض خواهند نمود.
فعله گری افزود: برای ساخت و ساز مسکن متقاضیان، از کمک مالی مربوط به طرح اعتبارات توسعه ای مسکن ملی به متقاضیان کمک می شود تا بهتر بتوانند روند احداث را انجام دهند.
فرماندار قروه از بازدید مدیرکل مسکن و راه و شهرسازی از منطقه ویلاشهر قروه خبر داد و گفت: تا زمان شروع نشدن عملیات، مشکلات زمین چندان مشخص نبود اما با اجرای عملیات مشکلات متقاضیان درست بود و باید تجدید نظر شود.
کارشناسان می گویند می توان از زمین هایی که از ارزش منطقه ای و امکانات بهتری برای ساخت مجتمع های مسکن ملی برخوردارند، یا برخی اماکن دولتی بلااستفاده و اضافی که در داخل شهر وجود دارند برای ساخت مسکن ملی استفاده کرد تا از تجمع و تراکم مجتمع های مسکونی در نقاط حاشیه ای و نامناسب جلوگیری شود.
قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
نظر شما