معاون محیط زیست: واحد مدیریت پسماند در ادارات همدان دایر شود

همدان- ایرنا- معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: واحدی با عنوان «مدیریت پسماند» در ادارات به ویژه صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و علوم پزشکی برای ارائه پیشنهادهای سازنده، راهبری و نظارت بر مدیریت پسماند در نهادهای زیر مجموعه تشکیل شود.

«سید عادل عربی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قانون مدیریت پسماند ۱۰ سال پیش مصوب و ابلاغ شده که با بررسی همه جانبه وضعیت مدیریت پسماند در بخش های مختلف عادی، ویژه، صنعتی و کشاورزی و مطابقت آن با قانون درمی یابیم این قانون به طور کامل اجرایی نشده است.

وی اضافه کرد: چنانچه مُر قانون، آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به مدیریت پسماند اجرایی می شد هم اینک موضوع پسماند به یکی از چالش های اصلی کشور و استان همدان تبدیل نشده بود.

عربی دستور اخیر رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره متعهد شدن دستگاه ها به انجام تکالیف خود در زمینه مدیریت پسماند خاطرنشان کرد: برآوردهای محیط زیست از وضعیت موجود نشان می دهد قانون مدیریت پسماند اجرایی نشده و عزم جدی برای اجرای آن نیز وجود ندارد. 

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اضافه کرد: برخی بر این باورند که اجرای قانون مدیریت پسماند بر عهده محیط زیست است در حالیکه این مجموعه تنها وظیفه نظارتی دارد.

عربی اظهار داشت: طبق قانون، متولی پسماندهای صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، پسماند کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و پسماندهای ویژه و عفونی وزارت بهداشت است و هم اینک در هر سه بخش به ویژه پسماند صنعتی مشکل اساسی وجود دارد.

وی افزود: هم اینک دپوی حجم زیادی پسماند صنعتی در کارخانه ها به معضلی برای صاحب صنعت و محیط زیست تبدیل شده که سازمان صمت با کمک صنایع و واحدهای تولیدی باید برنامه اساسی و ریشه ای برای بازیافت، مدیریت و کاهش تولید پسماند ارائه و به اجرای آن نظارت داشته باشد.

معاون محیط زیست: واحد مدیریت پسماند در ادارات همدان دایر شود

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان دپوی حدود ۲ میلیون تن زباله در داخل و مجاور واحدهای صنعتی این استان را نشان از اهمیت توجه به مدیریت پسماند واحدهای صنعتی دانست.

عربی تاکید کرد: در صورت مدیریت پسماند از ابتدای تولید آن شاهد انبوه و کوهی از زباله در واحدهای تولیدی نخواهیم بود و هم اینک با مشکل انتقال آنها و هزینه بالای جابجایی آن مواجه نبودیم.

وی گفت: پژوهش و تحقیق های علمی باید در زمینه روش های کاهش پسماند، بازیافت آن و استفاده از پسماندهای بازیافت شده به عنوان ماده اولیه همان واحد یا دیگر واحدهای صنعتی و تولیدی انجام شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: هم اینک در دفن اصولی پسماندهای عادی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و در حال حاضر زباله های عادی به روش خاک پوشانی دفن می شوند.

عربی با بیان اینکه سایت پردازش و بازیافت اصولی پسماند در همدان نداریم افزود: پسماند با توجه به جنبه اقتصادی می تواند نقش بسزایی در اقتصاد استان ایفا کند بنابراین می توان با پردازش صحیح زمینه اشتغال زایی را فراهم کرد.

وی گفت: زباله های رها شده در حاشیه جاده ها از دیگر معضلات موجود در زمینه مدیریت پسماند بوده که هیچیک از نهادها مسئولیت ساماندهی آن را بر عهده نمی گیرند.

عربی اظهار داشت: روزانه یک هزار و ۲۰۰ تن پسماند عادی در استان همدان تولید می شود اما آمار دقیقی از پسماندهای صنعتی، کشاورزی، ویژه و زباله های رها شده در حاشیه راه ها در دست نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha