منابع خبری انگلیس دوشنبه شب گزارش دادند که طبق تحقیقات بهعمل آمده این بدافزارها تلفن همراه مقامهای دفتر نخست وزیری و وزارت امور خارجه انگلیس را هدف قرار دادهاند.
محققان موسسه مهندسی توسعه نرمافزار «سیتیزن» دانشگاه تورنتو بر این باورند که حمله سایبری علیه دفتر بوریس جانسون از امارات متحده عربی صورت گرفته؛ در حالی که آلودگی های شناسایی شده در گوشی دیپلماتهای وزارت امور خارجه انگلیس با "اپراتورهای" پگاسوس در امارات، هند، قبرس و اردن مرتبط است.
«ران دیبرت» مدیر موسسه «سیتیزن» و استاد علوم سیاسی دانشگاه تورنتو در این باره میگوید: «در طول تحقیقات به عمل آمده در مورد نرمافزارهای جاسوسی، گاهی مواردی را مشاهده میکنیم که دولتها از بدافزارها برای جاسوسی علیه سایر دولت ها استفاده میکنند.»
وی با بیان اینکه «اکثریت قریب به اتفاق این موارد خارج از محدوده و مأموریت ما هستند» افزود: با این حال، در موارد خاص، در صورت لزوم و با حفظ استقلال خود، تصمیم میگیریم از مجاری رسمی به این دولتها اطلاع دهیم، بهویژه اگر معتقدیم اقدامات ما میتواند آسیب را کاهش دهد.
این استاد دانشگاه تائید کرد: «در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ موارد مشکوک متعددی از آلودگیهای جاسوسافزار پگاسوس را در شبکههای رسمی بریتانیا مشاهده کرده و به دولت بریتانیا اطلاع دادیم.»
دولت انگلیس هنوز به این خبر واکنش نشان نداده است.
جنجال بر سر نرمافزار جاسوسی پگاسوس سال گذشته و پس از انتشار گزارشی از سوی چندین رسانه جهانی در مورد نفوذ این نرمافزار جاسوسی به تلفنهای همراه چندین فعال سیاسی، خبرنگار و مقام سیاسی در جهان آغاز شد.
تحقیقات جامع بیش از ۱۷ سازمان خبری نشان داد که از نرمافزار جاسوسی موسوم به "پگاسوس" ساخت شرکت فناوری صهیونیستی "ان اس او" برای جاسوسی از گوشیهای همراه صدها خبرنگار، فعال سیاسی و اجتماعی وهمچنین سیاستمدار در سرتاسر جهان استفاده شده است.
نظر شما