به گزارش ایرنا، مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست مازندران امروز - سهشنبه- با دریافت حکم مسئولیت معارفه شد.
مراسم معارفه عطاءالله کاویان و تکریم حسینعلی ابراهیمی کارنامی امروز با حضور معاون توسعه منابع، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و تعدادی از مسئولان دستگاههای اجرایی استان و فعالان زیستمحیطی در سالن همایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران برگزار شد.
کاویان عضو هیئت علمی و استاد تمام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است. ریاست دانشکده منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری، نمایندگی انجمن آبخیزداری ایران در مازندران، دبیری انجمن آبخیزداری ایران و دبیرکلی پانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران در کارنامه کاری او ثبت شده است. همچنین از وی تا کنون دهها مقاله علمی در همایشهای مختلف و فصلنامههای تخصصی مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی منتشر شد.
وی چندی پیش به عنوان به عنوان عضو هیئت علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری در سال ۱۴۰۰ انتخاب شد. مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست مازندران اهل محمودآباد و دانشآموخته رشته علوم و مهندسی آبخیزداری از دانشگاه تهران در مقطع دکتری است.
مسئولیت اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از ۱۶ دی ۱۳۹۵ و پس از دوره مدیرکلی ناصر مهردادی به دکتر حسینعلی ابراهیمی کارنامی سپرده شد که حدود ۶۵ ماه مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بود.
مدیریت علمی بر محیط زیست مازندران
مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست مازندران در این مراسم گفت: امیدواریم با کمک دانشگاهها و مراکز علمی استان بتوانیم مدیریت علمی بر محیط زیست استان را تقویت کنیم.
عطاءالله کاویان اظهار کرد: با توجه به اینکه مازندرانی هستم و ساکن این استان بودم شاهد تلاشهای دکتر ابراهیمی بودم که مجموعه مدیریت حفاظت محیط زیست استان با مدیریت ایشان در سراسر مازندران از غرب تا شرق برای حفاظت از محیط زیست چگونه تلاش کرد و توانست از محیط زیست استان حفاظت کند.
وی افزود: امیدوارم از این مجموعه با استفاده از تجارب مدیران پیشین راههای نیمهتمام را تکمیل کنیم و بتوانیم پرچم را به فرد بعدی بدهیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: همه تاکید دارند که کار سختی در پیش دارم. قطعا اگر پا به این عرصه گذاشتم و به اعتماد دکتر سلاجقه لبیک گفتم اتکای من به مجموعه مدیریتی حفاظت محیط زیست کشور، مجموعه مدیریتی استان، دانشگاهیان و نیروهای حفاظت محیط زیست مازندران است.
وی افزود: در دوران حضورم در دانشگاه تلاش کردم با سمنهای محیط زیستی ارتباط قوی داشته باشیم و اکنون میخواهیم از تجربه کار با سمنها و ظرفیت علمی دانشگاه همراه با نیروهای توانمند اداره کل برای بهبود وضعیت حفاظت محیط زیست مازندران گام برداریم.
کارهای ناتمام محیط زیست در مازندران
مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست مازندران نیز در این مراسم پیش از معارفه مدیرکل جدید روی صحنه حاضر شد و ضمن قدردانی از کارکنان حفاظت محیط زیست، مدیران استان، کنشگران محیط زیستی استان، دانشگاهیان و اصحاب رسانه، به بیان برخی از اولویتهای حوزه محیط زیست مازندران پرداخت.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی اظهار کرد: شاید انتظار این بود که بخشی از خدمات ارائه شده را امروز بیان کنم. اما هر چه انجام شد وظیفهام بود و منتی نباید بابت کارهای انجام شده گذاشت.
وی افزود: واقعیت این است که امروز ناراحتم وقتی میبینم بنا به هر دلیل و معذوریتی آن چیزی که فکر میکردیم در حوزه حفاظت محیط زیست مازندران رقم نخورد.
مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: با همه اقداماتی که انجام شد معتقدم خیلی از کارها باقی ماند و تا رسیدن به نقطه مطلوب کار زیادی داریم.
ابراهیمی کارنامی تصریح کرد: هنوز موضوع پساب و پسماند به شدت زیستبوم و زیستمندان ما را رنج میدهد. موضوع عجیب جنگلخواری هنوز گریبانگیر استان است. هر روز درباره جنگلخواری حرف میزنیم، اما باز هم شاهد تخلفات هستیم.
وی افزود: از مردم عزیز مازندران عذرخواهی میکنم که خیلی از انتظاراتشان در حوزه حفاظت محیط زیست برآورده نشد. در مجموع کارهای زیادی مانده که باید انجام شود.
ابراهیمی به دوران ۱۵ ساله مدیرکلیاش در چهار استان اشاره کرد و گفت: از مسئولان ادوار مختلف سازمان حفاظت محیط زیست و ۱۲ استانداری که با آنها کار کردم نیز بابت اعتمادشان سپاسگزارم.
توسعه مبتنی بر محیط زیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران هم یکی از سخنرانان این مراسم بود که در اظهاراتش به دوره بیش از پنج ساله مدیرکلی ابراهیمی کارنامی بر اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اشاره کرد و گفت: عملکرد دکتر ابراهیمی در دوره مدیریتشان بر حفاظت محیط زیست مازندران قابل قدردانی و ارزشمند و ماندگار بود و خوشحالیم که شاهد عملکرد خوب ایشان در استان بودیم.
حسن خیریانپور با بیان اینکه مازندران ویژگیهای منحصربهفرد محیط زیستی است، گفت: ما در مازندران با تنوع در همه حوزهها و ظرفیتها مواجهیم. اما در حوزه محیط زیست بیشتر و مطلوبتر میتوان دید. به طوری که در تمام ۳۱ استان کشور مازندران از نظر تنوع محیط زیستی نظیر ندارد.
وی افزود: این تنوع و حساسیت در حوزه محیط زیست مازندران بر ما تکلیف میکند که رعایت مسائل محیط زیستی برای نسل حاضر و نسلهای آتی در این استان طبق قانون و به عنوان یک وظیفه اجتماعی و دینی جدی گرفته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران خاطرنشان کرد: در عین حال که بر حفظ محیط زیست تاکید داریم، باید به اقتصاد استان نیز با توجه به همین ظرفیتها نگاه ویژه داشته باشیم. اگر ۲۳ منطقه حفاظت شده محیط زیستی داریم نافی این نیست که گردشگر از این مناطق استفاده نکند. قطعا اقتصاد دریامحور و گردشگری سلامت با حفظ محیط زیست برای ما مهم است.
این مسئول تصریح کرد: همه فعالیتها در استان در هر حوزهای طبق تاکید رئیسجمهوری و استاندار محترم باید با پیوست محیط زیستی رقم بخورد. هر طرح عمرانی و اقتصادی باید پیوست محیط زیستی داشته باشد تا مازندران از قطار توسعه عقب نماند. یعنی نباید به بهانه حفاظت از محیط زیست، مازندران از زیرساختهای صنعتی بزرگ محروم بماند که این امر با همراهی و همدلی و نگاه به اولویتهای محیط زیستی شدنی است.
حفظ استقلال مدیرکل حفاظت محیط زیست
در این مراسم علیاکبر یداللهی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران و داریوش عبادی به نمایندگی از سمنهای محیط زیستی مازندران ضمن قدردانی از تلاشهای ابراهیمی کارنامی طی ۶۵ ماه مدیرکلی، برخی از اولویتهای حوزه محیط زیست را به عنوان مطالبات این حوزه از مدیرکل جدید این دستگاه مطرح کردند.
عبادی در بخشهایی از اظهارات خود و پس از قدردانی از ابراهیمی کارنامی بابت همراهی مستمر با سمنها و تلاش برای مقابله با تخلفات محیط زیستی در مازندران، گفت: امروز با مسالهای به نام پتروشیمی مواجه هستیم که اگر اجرا شود هیچ توجیهی برای مخالفت از سایر طرحهای مشابه نخواهیم داشت. جلوگیری از پتروشیمی امروز خط مقدم فعالیتهای محیط زیستی ما در مازندران است.
وی افزود: از دولت سیزدهم بابت نقدپذیری سپاسگزارم که صدای مخالفان پتروشیمی را شنید. این رفتار سبب افزایش اعتماد اجتماعی میشود. مدیران ما باید به درک درستی توسعه و محیط زیست برسند که امیدواریم شاهد تحقق این هدف باشیم.
این فعال محیط زیستی اظهار کرد: اگر همین روند ادامه داشته باشد و قدرتمندان و سیاسیون و ذینفوذان بخواهند کار ، در حوزه محیط زیست سخت میشود. از همه مدیران میخواهم که به استقلال دکتر کاویان در فعالیت مدیریتی جدیدشان احترام بگذارند. مدیر محیط زیست باید استقلال داشته باشد تا از منافع جامعه طبق قانون حفاظت کند.
نظر شما