استفاده از دستگاه سیل وکیوم در بسته بندی مواد غذایی(سبزیجات، میوه خشک، گوشت، مرغ، سالاد، ترشی، لبنیات و...) روز به روز در حال افزایش است. دستگاه بسته بندی سیل که در مدل های اتوماتیک، نیمه اتومات و دستی ساخته می شوند با قیمت های متفاوتی به بازار عرضه می شوند و به همین دلیل تولید کنندگان مواد غذایی می توانند در سطوح مختلف خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی از مدل های مختلف دستگاه سیل کن استفاده کنند.
بسته بندی هایی که عموما استفاده می شوند، بصورت ظروف یکبار مصرف و بسته بندی های سلفونی هستند که در این مقاله به بسته بندی محصولات در ظروف یکبار مصرف و دستگاه های این نوع بسته بندی که با عنوان دستگاه سیل وکیوم شناخته می شوند می پردازیم.
دستگاه سیل چیست؟
یکی از مناسب ترین روش ها جهت بسته بندی محصولاتی که مسئله بهداشت، نشت مواد غذایی، کیفیت و زیبایی بسته بندی دارای اهمیت می باشد، استفاده از دستگاه سیل است. سیل به معنی مهر و موم کردن است و این دستگاه، عمل پرس کردن و یا چسباندن لایه ای سلفون روی لبه ظرف را انجام می دهد که از نشت مواد داخل ظرف و ورود هرگونه رطوبت، آلودگی، گرد و خاک و هر مورد عامل خارجی که سبب فاسد شدن محصول می شود جلوگیری می کند.
تفاوت دستگاه سیل وکیوم و سیل
دستگاه بسته بندی سیل همان طور که اشاره شد به تنهایی عمل سیل کردن ظروف یا همان پرس یک لایه سلفون بر روی لبه ظرف را انجام می دهد. دستگاه بسته بندی سیل وکیوم نیز عمل سیل کردن را انجام می دهد، با این تفاوت که وکیوم و یا تخلیه ی هوا داخل ظرف را نیز انجام می دهد که در کنار وکیوم، تزریق گاز ازت هم انجام می شود که از فاسد شدن محصول جلوگیری کرده و سبب ماندگاری بیشتر محصول نسبت به قبل می شود.
انواع دستگاه بسته بندی سیل
دستگاه بسته بندی سیل با دو مکانیزم حرارتی و القایی ساخته می شود. موردی که در انتخاب این دو نوع دستگاه مطرح است و باید در نظر گرفته شود، نوع و شکل ظرف است.
اگر ظرف دایره ای کل و دارای در باشد، سیل القایی و اگر بدون درب باشد دستگاه سیل حرارتی مناسب است. دستگاه بسته بندی سیل برای ظروف پلاستیکی از جنس PE و PP استفاده می شود.
برای مشاهده فیلم کارکرد، مطالعه مشخصات و اطلاع از قیمت دستگاه سیل وکیوم به سایت machinsaz.com مراجعه کنید. آراد ماشین، از شرکت های سازنده معتبر در حوزه ساخت دستگاه های صنایع غذایی به ویژه دستگاه خشک کن و سیل وکیوم است.
دستگاه سیل حرارتی
کار با دستگاه سیل وکیوم حرارتی برای اپراتور راحت است و در ابعاد و تعداد قالب های مختلف طراحی می شود و قابل استفاده در آشپزخانه ها، کیترینگ، فروشگاه ها، آبمیوه و بستنی فروشی ها و ... می باشد. قابلیت نصب سیستم تزریق گاز، وکیوم و تاریخ زن روی آن وجود دارد. این دستگاه در مدل های رومیزی، خطی و روتاری ساخته می شود.
دستگاه سیل وکیوم رومیزی
دستگاه های سیل کن رومیزی برای بسته بندی های تیراژ پایین و یا خط های کوچک مناسب هستند که بصورت دستی، نیمه اتومات و اتومات ساخته می شوند. ابعاد این دستگاه برای قرار گرفتن روی میز کاملا مناسب هستند و فضای کمی را اشغال می کنند.
دستگاه سیل کن خطی
در راه اندازی خطوط بسته بندی با تیراژ های بالا از دستگاه سیل وکیوم خطی استفاده می شود. با توجه به اتومات بودن دستگاه کار با آن بسیار راحت تر است و نیروی کار کمتری به کار گرفته می شود. دستگاه قابلیت ساخت بصورت تک لاین، دو لاین، چهار لاین و ... را دارد.
دستگاه سیل وکیوم روتاری
دستگاه های سیل کن روتاری یا دوار معمولا در خطوط بسته بندی گوشت، مربا، عسل و ... در تیراژ های نسبتا بالا کاربرد دارند و با چرخش قالب ظرف حاوی محصول در محل مناسب قرار گرفته و پلمپ می شود.
دستگاه سیل القایی
دستگاه سیل القایی با سیل حرارتی کاملا متفاوت است. سیل القایی یک لایه سلفون یا فویل آلومینیمی را که با یک لایه مواد ترموپلاستیک لمینت شده است را روی لبه ظرف دارای درب پرس می کند. سیل های القایی بصورت دستی، نیمه اتومات و اتومات ساخته می شوند.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت دستگاه سیل وکیوم
با توجه به آنچه گفته شد، برای انتخاب دستگاه سیل متناسب با کسب و کار شما، موارد مختلفی را باید در نظر گرفت که قیمت، یکی از فاکتورهای مهم است و به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع، شکل و ابعاد ظرف
- دستی، نیمه اتومات واتومات بودن دستگاه با توجه به تیراژ کار
- طراحی قالب دستگاه با توجه به ظرف و تعداد قالب ها
- نصب سیستم تزریق گاز، وکیوم و تاریخ زن بر روی دستگاه سیل
موارد ذکر شده عواملی هستند که روی قیمت دستگاه سیل وکیوم تاثیر می گذارند.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما