به گزارش ایرنا، «شیرین زردشتیان» عصر سهشنبه در نشست هماهنگی کمیتههای تخصصی همایش بینالمللی هورامان در مرکز کرمانشاهشناسی دانشگاه رازی افزود: این همایش در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه ۱۴۰۱ به میزبانی دانشگاه رازی برگزار میشود و طی ۲ ماه اخیر نیز دهها جلسه با نهادها و دستگاههایی اجرایی مختلف برگزار شده است.
وی با اشاره به آمادگی کامل دانشگاه رازی برای برگزاری هرچه باشکوهتر این همایش اظهار کرد: تاکنون همایشهای بسیاری در سطوح ملی و بینالمللی برگزار شده امّا همایش بینالمللی هورامان رویدادی شاخص خواهد بود چرا که جامعه هدف آن تمام اقشار مردم هستند.
زردشتیان یادآور شد: در تیرماه سال گذشته در چهل و چهارمین کمیته میراث جهانی یونسکو، منطقه اورامانات به عنوان بیست و ششمین میراث جهانی ایران به نام «منظر فرهنگی هورامان» از طرف یونسکو به ثبت رسید.
وی افزود: در اسفند سال گذشته نیز تفاهمنامه سهجانبه علمی - پژوهشی هورامان، با حضور جمعی از مسوولان، فعالان فرهنگی و گردشگری و اصحاب رسانه، بین دانشگاه رازی، پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به امضا رسید و همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه یکی از اهداف این تفاهمنامه است.
زردشتیان افزود: بیش از ۶۰ درصد از وسعت منطقه اورامانات در استان کرمانشاه واقع شده و بخش دیگر در استان کردستان و نیز حلبچه عراق قرار دارد و با توجه به این ظرفیت ارزشمند در کرمانشاه و احساس مسوولیت دانشگاه برای نقشآفرینی در مسیر توسعه استان، همایش بینالمللی با ابعاد گسترده در بخشهای مختلف را تدارک دیدهایم.
وی افزود: باتوجه به ابعاد گسترده این همایش، به همکاری و همراهی همه دستگاههای اجرایی استان نیازمند هستیم و تاکنون نیز شاهد همکاری خوب نهادهای مختلف از جمله میراث فرهنگی، شهرداری و استانداری بودهایم. انتظار میرود شاهد همکاری همه سازمانها و دستگاههای استان و همچنین دانشجویان و اصحاب رسانه در این همایش باشیم.
دبیر اجرایی همایش هورامان بیان کرد: زمان زیادی تا موعد برگزاری همایش نداریم و در همین فرصت کوتاه، شبانهروز برای هماهنگی و پشتیبانی لازم در تلاش هستیم و جلسات مکرری نیز با دستگاههای مختلف فرهنگی، نظامی، سیاسی و آموزشی برگزار کردهایم و خوشبختانه خروجیهای مثبتی در خصوص همکاری همه عزیزان را شاهد هستیم.
وی همچنین بیان کرد: دانشگاه رازی در خط مقدم برگزاری همایش بینالمللی هورامان است و از این لحاظ باید برای این رویداد شاخص و اثرگذار در مسیر توسعه اقتصادی، فرهنگی و گردشگری استان، سنگ تمام بگذاریم.
در ادامه این نشست دبیر علمی همایش هورامان نیز اظهار داشت: محورهای این همایش شامل «باستانشناسی، تاریخ، صنایعدستی و میراث فرهنگی»، «ادبیات، زبان و گویشهای محلی»، «جغرافیا، محیط زیست و گردشگری»، «جامعهشناسی، آیین و هنر»، «اقتصاد، کارآفرینی، اشتغال و توسعه پایدار» و «معماری، شهرسازی و مرمت» است.
دکتر «نادر نادری» با اشاره به راهاندازی وبسایت همایش به آدرس hamayesh.razi.ac.ir/hawraman سی و یک خرداد ۱۴۰۱ را آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه همایش اعلام کرد و گفت: این همایش با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود.
وی افزود: افتتاحیه همایش با حضور میهمانان شاخص از جمله چند تن از وزرا و دیگر مقامات عالی رتبه کشوری و همچنین چهرههای شاخص بینالمللی همراه خواهد بود.
دبیر اجرایی همایش هورامان، برگزاری نمایشگاه در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی کرمانشاه واقع در بوستان شاهد همراه با غرفههای متنوع صنایع دستی و موسیقی برگزاری مسابقات بومی و محلی، تور هورامان گردی را از جمله برنامههای جانبی این همایش عنوان کرد.
در این جلسه اعضای کمیتههای تخصصی شامل اداری - مالی و پشتیبانی، روابط عمومی، فرهنگی، انتشارات، دانشجویی و نمایشگاه ضمن بیان نقطهنظرات و پیشنهادات خود، آمادگی خود را برای همکاری در جهت برگزاری هرچه باشکوهتر همایش بینالمللی هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه اعلام کردند.
همچنین در این جلسه پیرامون پشتیانیهای لازم در خصوص تأمین مالی همایش و ضرورت جلب مشارکت خیران، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی، در خصوص اسکان، تغذیه، تشریفات، حمل و نقل، تبلیغات و اطلاعرسانی، هنری، گردشگری، بصری، موسیقی، چاپ و انتشار خلاصه مقالات، غرفه نمایشگاه، تهیه تجهیزات و امکانات لازم برای همایش بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما