۳۱ فروردین ۱۴۰۱، ۱۳:۳۵
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 84726166
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار: مبارزه جدی با آفت ملخ مراکشی در مراوه‌تپه ضروری است

گنبدکاووس - ایرنا - فرماندار مراوه‌تپه با اشاره به خسارت بالای آفت ملخ مراکشی به مراتع و مزارع کشاورزی این شهرستان مرزی از متولیان جهادکشاورزی، امور عشایری و منابع طبیعی خواست با عملیات رصد، پایش و مبارزه با این آفت را برای کاهش خسارت‌ها به طور جدی انجام دهند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی فرمانداری مراوه‌تپه، لقمان قربانی در جلسه ستاد مبارزه با ملخ مراکشی این شهرستان گفت: بهترین زمان مباره با این آفت موقع خروج آنها از پوره یا کپسول‌های تولیدی خود و حرکت به سمت مراتع و مزارع است.

وی باتاکید برضرورت همکاری و مشارکت بخشداران، دهیاران و شوراهای روستاهای مراوه‌تپه با نهادهای متولی برای رصد و مبارزه با آفت ملخ مراکشی افزود: شبکه بهداشت و درمان و اورژانس این شهرستان نیز باید برای ارائه خدمات به مسموم شدگان احتمالی مبارزه شیمیایی با این آفت آماده باشد.

کارشناس مسوول حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه نیز دراین جلسه گفت: امسال عملیات رصد و پایش آفت ملخ مراکشی در کانون‌های اصلی مراتع این شهرستان ابتدا با شناسایی کپسول‌ها در اسفند سال گذشته آغاز شده و پایش آن از اول فروردین درحال انجام است.

امان محمد ایمرعلی افزود: امسال عملیات رصد و پایش ملخ مراکشی در ۱۰۰ هزار هکتار از مراتع مراوه‌تپه در "یکه چنار، بالکور، بهار میدان، چناران، دیگلی داش، چارلی دره، ساری قمیش، سلمه دره، شورجه بالا و پایین، گینگ چای، سوزش، آق تقه، دشت تقر و نارلی آجی سو" و مناطق مرزی با کشور ترکمنستان شامل "نائب دره، ابوساری و قاپلان دره" درحال انجام است.

وی اضافه کرد: عملیات رصد و پایش ملخ مراکشی توسط ۲ تیم درحال انجام است و تاکنون درسطح حدود ۱۹ هزار هکتار انجام شد.

ایمرعلی بابیان اینکه مشاهدات اولیه رصد و پایش آفت ملخ مراکشی نشان می‌دهد امسال تراکم این آفت کمتر از سال قبل است، یادآور شد: سال گذشته عملیات رصد و پایش این آفت در سطح ۵۵ هزار هکتار و مبارزه شیمیایی و بیولوژیکی در سطح تقریبی ۹ هزار هکتار مراتع مراوه‌تپه انجام شد.

به گفته وی، سال گذشته مقدار پنج هزار و ۴۵۳ لیتر سم برای مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در سطح مراتع و مزارع مراوه‌تپه مصرف شد.

کارشناس مسوول حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه، کمبود نیروی انسانی و فرسودگی ناوگان خودرویی برای عملیات رصد و پایش آفت ملخ مراکشی را مهمترین مشکل در این زمینه دانست و بر ضرورت رفع آن تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، هجوم ملخ‌ مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و زیستگاه این آفت وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاه‌های شهرستان مرزی مراوه‌تپه را در بر می‌گیرد.

ملخ مراکشی از مهمترین گونه‌های ملخ زیان‌آور در ایران است که به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد می‌کند و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام “سار گلوسرخ” نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت به شمار می‌رود.

شهرستان ۶۷ هزار نفری مراوه‌تپه با سه‌ هزار و ۶۰ کیلومتر مربع مساحت، ۲۲۰ هزار هکتار مرتع و افزون بر ۴۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha